arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: onkormanyzat.martonvasar.hu

Településképi Arculati Kézikönyv - 2017

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény, valamint a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) kormányrendeletben (a továbbiakban: Korm. rendelet) foglalt kötelezés nyomán Martonvásár Város Önkormányzatának is kötelezettsége volt a Településképi Arculati Kézikönyv (a továbbiakban: TAK) kidolgozása, 2017. december 31-ig.

A Korm. rendelet 21.§ megfogalmazása szerint "A kézikönyv szemléletformáló célt szolgál, amelyet a települési önkormányzat normatív határozata mellékleteként fogad el. A kézikönyvben - a településképi követelmények megalapozására - meg kell határozni a település településkaraktert meghatározó településképi jellemzőit, a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket arculati jellemzőikkel és értékeikkel, a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokat, valamint a településképhez illeszkedő építészeti elemeket."

Martonvásár Településképi Arculati Kézikönyve a jogszabályi előírásoknak megfelelő tartalommal, az államigazgatási egyeztetés és a partnerségi eljárás szabályszerű lefolytatásával elkészült.

- Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 294/2017. (XII.29.) határozata a Településképi Arculati Kézikönyv elfogadásáról 

- A Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvének másolata

- Jóváhagyott Településképi Arculati Kézkönyv