Tájékoztató

2018.02.13. 14:14

Tájékoztató

– Közületek szennyvízcsatorna-hálózathoz való utólagos csatlakozásáról Martonvásár Erdőhát településrészén –

 

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) pályázata keretében megvalósuló martonvásári szennyvízcsatorna-fejlesztések elsősorban a lakossági ingatlanoknál keletkező szennyvizek tisztítását teszik lehetővé. Ugyanakkor igény esetén az üzemeltető a közületek csatlakoztatását is lehetővé teszi, mivel a szennyvízcsatorna-hálózat kapacitása megengedi, hogy utólag rá tudjanak csatlakozni a nem lakáscélú ingatlanok tulajdonosai is.

Erre legkorábban a teljes martonvásári hálózat átadását követő sikeres próbaüzem után van lehetőség (előreláthatólag 2018. ősze).

Az érintett ingatlantulajdonosok feladata, hogy meghatározzák az általuk igénybe veendő szennyvízkapacitást (m3/hónap), melyet kérelem formájában kell elküldeniük a Fejérvíz Zrt. részére (fejervizzrt@fejerviz.hu).

A kérelem alapján a Fejérvíz Zrt. határozza meg a rákötés műszaki paramétereit (csatlakozási mód, helyszín, csővezeték keresztmetszete). A Fejérvíz Zrt. válaszát követően kezdődhetnek meg az ingatlan-tulajdonosok munkálatai, mellyel a Fejérvíz Zrt. által jóváhagyott csatlakozási pontra vezetik ki az épületből kiinduló szennyvíz-vezetékeiket.

 

Felhívjuk a figyelmüket,

hogy az engedély nélküli illegális csatlakozókat a Fejérvíz Zrt. (bekötésenként)

akár 300.000 forintos bírság, illetve a vízfogyasztás alapján számított szennyvíz díjának

utólagos megfizetésére kötelezheti.

 

További kérdéseikkel a Fejérvíz Zrt. ügyfélszolgálatát kereshetik a fejervizzrt@fejerviz.hu e-mail címen vagy a 22/535-800 telefonszámon.