arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Folytatódik a Brunszvik-kert kialakítása

A leendő Brunszvik-kert kialakítása kapcsán napokon belül megkezdődnek a templomkertet érintő munkálatok is. A beruházás részeként hamarosan megtörténik az intézet és a templomkert közti kerítés bontása, melynek funkcióját átmenetileg az építési terület kerítése vesz át.

A Szent-Anna templom a Coop irányából változatlanul megközelíthető marad az építkezés ideje alatt.


Fotó: Csoma Tamás

Márciusban a park jelenlegi portája megszűnik, így a látogatók (köztük a település lakói is) a látogatóközpont nyitásáig (várhatóan 2018 szeptemberig) a Brunszvik u. felőli (kb a Brunszvik u 7. számú házzal szemben) hamarosan kialakításra kerülő ideiglenes portán keresztül juthatnak be a kastélyparkba. Szeptembertől a gyalogos látogatók a látogatóközponton keresztül léphet a park területére, míg a járműforgalom az új kutatótömb kialakításáig az ideiglenes portán keresztül folyik. 

A Brunszvik-kert megújítása - a decemberi lakossági fórumon ismertetetteknek megfelelően - várhatóan májusig tart, és júniustól lesz látogatható.

A munkálatok minden esetben az önkormányzattal, az illetékes hatóságokkal és az érintett terület vonatkozásában a plébániával egyeztetetten zajlanak.