arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Figyeljünk a gázcsonkokra a kerti felújítás során

A tavaszi és nyári időszakban mindig megnő azoknak az eseteknek a száma, amikor a tulajdonosok a saját ingatlanjukon belül, véletlenül megrongálják a gázbekötésüket. A gázcsonkokat általában fűnyírás, faültetés, ásásvagy gépjárművel végzett anyagmozgatás során, figyelmetlenségbőlroncsolják az ingatlanokon dolgozók. Ezzel tűz-és robbanásveszélyes gázkiáramlást okozhatnak, akára személyi sérülést is kockáztatva. Az anyagi kár is jelentős lehet, ugyanis az ilyen esetekben szükséges hibaelhárítás és a kiáramló gáz értéke akár százezer forintos költséget is eredményezhet.

Az E.ON fokozottan kér mindenkit, hogy kellő figyelemmel és gondossággal végezze, illetve végeztesse a kerti tevékenységeket! Amennyiben a telken nem csak a területet jól ismerő tulajdonosvégez munkálatokat, pl. egy építkezés kapcsán, vagy ha földmunka végzés is történik, akkor érdemes még a tevékenység megkezdése előtt ellenőrizni a gázbekötés pontos helyét, és ha szükséges, azt mások számára is jól látható módon megjelölni. Ezzel megelőzhető a veszélyhelyzet kialakulása és az elhárítás költségeinek megtérítése.

 

Amennyiben a baj mégis megtörténne, fontos a mielőbbi kárelhárítás. Az E.ON kéri, hogy a gázbekötés sérülése esetén azonnal hívják az alábbi telefonszámot: 

Gázömlés bejelentése, Dél-dunántúli régió: 06-80-42-42-42 (0-24 hívható szám)