arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Célegyenesben a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Rendszerbeállító gyakorlaton bizonyította szakmai felkészültségét a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület október 27-én, szombaton Ráckeresztúron. A tűzoltási, életmentési és műszaki mentési feladatok egyidejű sikeres teljesítésével az utolsó feltételét is teljesítette a szervezet, hogy a közeljövőben önállóan is beavatkozhassanak a tevékenységi területükön, vagyis Martonvásár, Tordas, Ráckeresztúr, Gyúró és Baracska közigazgatási területén.

A dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség szervezésében végrehajtott gyakorlat feltételezése szerint a polgármesteri hivatalnak korábban helyet adó, egykori kastélyépület alagsorában tűz keletkezett, a füst elárasztotta az épületet, és hárman már nem tudtak kimenekülni.  A martonvásári önkéntes tűzoltók a vízsugarak szerelésével és a tűzoltással párhuzamosan megkezdték a bent rekedt emberek mentését.

Az alagsorban több vízsugárral fojtották el a feltételezett lángokat, melyeket piros ledlámpák jelöltek, a fölötte lévő szintre pedig védősugarakat szereltek, hogy a tűz továbbterjedését megakadályozzák. A füstben egy propánbutángáz-palackot is felkutattak és kivitték az épületből. A rendszerbeállító gyakorlaton húsz önkéntes tűzoltó vett részt.

A gyakorlat sikeres teljesítésének igazolását Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei tűzoltósági főfelügyelője adta át dr. Pimper Lászlónak, az egyesület elnökének. Ezzel minden feltétel teljesült ahhoz, hogy a martonvásári önkéntes tűzoltó egyesület kezdeményezze, hogy Fejér megyében - Pázmánd és Lajoskomárom után - harmadikként önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltósággá váljon. Az egyesület rendelkezik a szükséges technikai felszerelésekkel, eszközökkel, megfelelő létszámú tűzoltásvezetői és beavatkozó állománnyal.

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság