arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Tájékoztatás a veszélyhelyzet megszüntetéséről

Kedves Martonvásáriak!

 

A Magyarország Kormánya által 2020. június 18-ával megszüntetett veszélyhelyzetet követően szeretném tájékoztatni Önöket az eddigiekben hozott döntésekkel kapcsolatos további teendőkről, tudnivalókról.

 

Mindenekelőtt azonban szeretném megköszönni együttműködésüket, hozzáállásukat, a járványhelyzet helyi kezelésében nyújtott segítségüket, Önök nélkül nem sikerült volna ilyen eredményesen a védekezés ezen fázisa!

 

A veszélyhelyzeti jogrend megszüntetésével fontos kiemelni, hogy a COVID-19-es vírus nem tűnt el, a járványveszély továbbra is fennáll, ezért rendelte el Magyarország Kormánya is az egészségügyi válsághelyzetet, azon belül is járványügyi készültség van érvényben.

 

Ez alapján továbbra is kötelező az üzletekben, és a tömegközlekedési eszközökön, a 6 éven felüliek részére az orrot és szájat eltakaró eszköz viselése. Továbbra is kérjük, hogy Martonvásár Város területén, az üzletek bejáratától számított 20 m-es körben, a helyi személyszállítási szolgáltatások megállóhelyein, valamint az alábbi közintézményeink területén viseljék a védőmaszkot, sálat, kendőt, egyéb alkalmas ruhaneműt: Városháza, Szent László Völgye Segítő Szolgálat, Óvodamúzeum, Könyvtár, valamint a Brunszvik Teréz Óvodában, a Tóth Iván Sportcsarnokban és Horváth Ottó Sportközpontban abban az esetben, ha adminisztratív teendők végrehajtása érdekében keresik fel az ezekben az épületekben működő szervezeteket.

 

Az orvosi ellátás további rendjéről háziorvosaink, gyermekorvosunk, és fogorvosunk folyamatosan tájékoztatják Önöket.

 

Az utazási és karantén előírások tekintetében kérjük, mindig figyeljék a hatályos szabályokat, megfontoltan tervezzék nyári programjaikat.

 

Az intézményeink nyitva tartásáról is minden esetben értesítjük Önöket, bölcsődénk és óvodánk május végétől látogatható a gyermekek számára; a könyvtár a nyári időszakban kedden és csütörtökön délután 18 óráig nyitva áll; az Óvodamúzeum június 23-ától a megszokott nyitva tartási időben várja a látogatókat. A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása, valamint a Városvezetők személyes kapcsolattartása is a veszélyhelyzetet megelőző rendben folytatódik.

 

Szerveződnek a táborok, illetve a kulturális, közművelődési rendezvények is megtarthatók már, azzal, hogy 500 főnél nagyobb létszámot nem lehet engedélyezni zenés-táncos rendezvény tartása során, kérjük programjaik tervezésénél erre is gondoljanak.

 

Bízunk benne, hogy odafigyelésünkkel és fegyelmezettségünkkel elejét tudjuk venni a járvány újabb terjedésének!

 

Vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel:                                                                          

                                                        Dr. Szabó Tibor, polgármester