arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Tájékoztató avar és kerti hulladék égetésről

Tájékoztató avar és kerti hulladék égetésről

Ezúton tájékoztatjuk a Martonvásár belterületén ingatlannal rendelkezőket, hogy belterületi ingatlanon - a veszélyhelyzetre megállapított külön központi szabályozás alapján - avar és kerti hulladék égetése 2021.09.01. és 2021.12.31. között az ünnepnapokat kivéve kizárólag minden hónap 3. péntekén és szombatján,

amennyiben az időjárási körülmények nem teszik lehetővé (pl. esős időjárás), a következő hét péntekén és szombatján engedélyezett

- Az ingatlanon keletkezett kerti hulladékot csak megfelelően kialakított tűzrakó helyen és az ingatlanon belül (kert, udvar) szabad égetni úgy, hogy az, az emberi egészséget és a környezetet ne károsítsa, és az égetés hősugárzása kárt ne okozzon. Közterületen avart és kerti hulladékot égetni tilos.

- Tilos a kerti hulladék égetése párás, ködös, esős időben. Az égés folyamatának gyorsítására légszennyező vagy bűzös segédanyag nem alkalmazható. Az avar és kerti hulladékkal együtt kommunális és ipari eredetű hulladék, veszélyes anyag, illetve nagy mennyiségű papír égetése tilos.

- Tüzet rakni csak a vagyoni és személyi biztonságot nem veszélyeztető módon, lakó és gazdasági épülettől kellő távolságra, nagykorú, cselekvőképes személy folyamatos felügyelete, a lakókörnyezet lehető legkisebb zavarása mellett szabad.

- Az étel készítésére szolgáló tűz rakása egész évben fa vagy faszén égetésével engedélyezett.