/ nyomtatás

Visszavonulóban az influenza járvány

 

Bár jelentősen csökkent az influenzaszerű tünetekkel küzdők száma, a kórházi betegek még nem fogadhatnak látogatókat. A január 19-én elrendelt látogatási tilalom még mindig életben van.

 

A megye egész területén a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány az utóbbi három hétben csökkenést mutatott, de a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány két Járási Népegészségügyi Osztály és a Népegészségügyi Főosztály illetékességi területén meghaladja a járványos küszöb értéket. Az influenza aktivitás az átlagos megbetegedési arány alapján a mérsékelt tartományban van.

 

Az elmúlt héthez viszonyítva az orvosnál influenzaszerű tünetekkel megjelent betegek között nőtt az idősek aránya. A gyermekek körében csökkent, a fiatal felnőtteknél és a középkorúaknál közel azonos. Az orvoshoz forduló betegek 40,1%-a a 0-14 éves; 31,7%-a a 15-34 éves; 18,7%-a a 35-59 éves és 9,5%-a a 60 éves, illetve az e feletti korosztályból került ki. A betegek közel felét változatlanul a gyermekek köréből jelentették. Az influenzaszerű megbetegedések ezen a héten is a 3-5 évesek, az 1-2 évesek és a 6-14 évesek között fordultak elő leggyakrabban.

 

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 8 héten nem érkezett jelentés.

 

A kórházban ápolt betegek védelme érdekében Fejér megye valamennyi fekvőbeteg intézményében 2017. január 19-től kórházi látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.

 

Székesfehérvár, 2017. március 01.

Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya