arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Sajtóközlemény - A Magyar Telekom gigabites hálózatot fejlesztett a Martonvásári járásban is

A Magyar Telekom átadta korszerű, optikai távközlési hálózatát a Martonvásári járásban. A hat települést érintő fejlesztés gigabites sebességű internetet, széles TV-csatorna választékot, többképernyős filmkölcsönzési lehetőséget, HD kép- és hangminőséget, valamint az interaktív tévézést teszi lehetővé több mint 1900 háztartás és vállalkozás számára. A vállalat a szélessávú vezetékes fejlesztéshez 36,71 millió forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatást nyert el korábban az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” elnevezésű pályázat során a Széchenyi 2020 program keretében.

 

Az újonnan bekapcsolt települések optikával lefedett részén a Telekom extra gyors internetet kínál, az itt élők akár a - lakossági piacon ma elérhető legnagyobb - 2 Gbps sebességű[1] otthoni internetcsomagot is igénybe vehetik. Rengeteg TV-csatorna, HD kép- és hangminőség, valamint több képernyőn is hozzáférhető filmkölcsönzés vált elérhetővé az új hálózaton, továbbá itt is használható ezentúl az interaktív tévézés számos már meglévő funkciója, mint például a megállítható és visszatekerhető élő adás, a programozható és egy gombnyomással rögzíthető műsorok, a digitális műsorújság, a MoziKlub és a Videotéka, vagy a tévé képernyőjén elérhető, változatos online alkalmazások. A szélessávú internet kínálta előnyökből a helyi vállalkozások is profitálnak, hiszen gyorsabbá, rugalmasabbá válik működésük, javul a versenyképességük.

 

A Martonvásári járásban az új optikai hálózat az alábbi településeken érhető el (a település egészén vagy annak részein): Baracska, Ercsi, Gyúró, Kajászó, Martonvásár, Tordas.


A kép illusztráció

Az elmúlt évek intenzív hálózatfejlesztésének eredményeképpen mára több mint 3,7 millió olyan vezetékes elérést biztosít a Telekom hálózata országosan, ahol legalább 30 Mbps sebességgel internetezhetnek az ügyfelek. Ebből több mint 1,7 millió elérés esetén már gigabites sebességet biztosító optikai vagy kábeles hálózat áll az ügyfelek rendelkezésére. Az összes szélessávú hozzáférését tekintve pedig minden második elérés legalább 100 Mbps sebességet kínál a Telekom hálózatán. A vállalat 2014 és 2018 között közel 240 milliárd forintot költött Magyarországon mobil- és vezetékes hálózatainak infrastruktúrafejlesztésére. A Magyar Telekom célja hosszabb távon, hogy az ország teljes területén mindenhol gigabites hálózati képességet tudjon biztosítani. Ezért a következő években nagy hangsúlyt fektet az optikai lefedettség további növelésére, fokozatosan kiváltva ezzel a rézhálózatokat.

 

További információ kérhető:
Prónay Kinga kommunikációs szakértő
Magyar Telekom, Vállalati Kommunikációs igazgatóság
E-mail: sajto@telekom.hu

 

 

 

[1] A NET XL 2000/1000 díjcsomag esetében a kínált letöltési/feltöltési sebesség 2000/1000 Mbps. A garantált letöltési/feltöltési sebesség 300/50 Mbps. A maximális letöltési sebesség több eszköz egyidejű használatával érhető el.