arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Felhívás társasház tulajdonosoknak!

Tisztelt Társasház Tulajdonosok!

Szeretnénk megköszönni együttműködésüket a társasházak működésére vonatkozó dokumentumok eddigi beküldésével kapcsolatban. Azonban a Forum Martini 2021. májusi és augusztusi számaiban közzétett felhívásokkal ellentétben vannak társasházak, melyek alapdokumentumai még nem érkeztek be.

Fontos a társasházak megfelelő működésének létrehozása és a lakóközösségek általi gördülékeny, önálló működtetése, mivel az épület fenntartása és a közös tulajdonnal kapcsolatos ügyek intézése során a társasház tulajdonostársainak közössége szerezhet jogokat és vállalhat kötelezettségeket (pl. udvar bővítése, beépítése, területszerzés), önállóan perelhet és perelhető, gyakorolhatja a közös tulajdonnal kapcsolatos tulajdonosi jogokat (pl.: udvaron építmény elhelyezésének engedélyezése), és viseli a közös tulajdon terheit (pl.: lépcsőházak takarítása, zöldhulladék kezelése).

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amennyiben a jegyző a társasház működésében jogsértést észlel, illetőleg nem érkeznek be a szükséges dokumentumok, úgy hivatalból törvényességi felügyeleti eljárást indít, és szükség szerint a társasházat felhívja a működés törvényességének helyreállítására.

Ha a társasház a jegyző felhívása alapján a felhívástól számított 60 napon belül a működés törvényességét nem állítja helyre, a jegyző a működés törvényességének helyreállítására vonatkozó bírósági kötelezés érdekében a határidő eredménytelen elteltétől számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat (polgári peres eljárást kezdeményez). 

A fentiek értelmében nyomatékosan kérjük Önöket, hogy jogszabályi kötelezettségüknek eleget téve, a törvényességi felügyelet által érintett alapdokumentumokat, azaz az alapító okiratot és a szervezeti és működési szabályzatot, melyekkel a társasház rendelkezik haladéktalanul szíveskedjenek elektronikus úton, beszkennelve megküldeni a jegyzo@martonvasar.hu e-mail címre (amennyiben erre nincs módjuk, úgy egy egyszerű fénymásolatot jutassanak el személyesen az ügyfélszolgálatra vagy postai úton a Hivatalhoz).

Kérjük szíves együttműködésüket!