arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

FELHÍVÁS adományozható önkormányzati elismerésekre történő jelölésre

FELHÍVÁS

adományozható önkormányzati elismerésekre történő jelölésre

Felhívjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Martonvásár Város Önkormányzata által alapított elismerésekről és adományozásuk rendjéről szóló 1/2017. (I.18.) önkormányzati rendelete alapján a Képviselő-testület által adományozható címek és díjak adományozására javaslatot tehetnek.

A javaslatokat 2022. június 10. napján 12.00 óráig a polgármesterhez lehet benyújtani, a mellékelt formanyomtatványon. A polgármester az elismeréseket tárgyév augusztusában ünnepélyes képviselő-testületi ülés keretében adja át, melynek pontos dátumát a város honlapján és hirdetőtábláin tesszük közzé. Egy jelölő személy, szervezet egy személyre tehet javaslatot kategóriánként.
(Melléklet az oldalalján található.)

Adományozható önkormányzati elismerések kategóriái:

1) „Pro Urbe - Martonvásár Városáért” kitüntető cím
„Martonvásár Városáért - Pro Urbe” kitüntető cím adományozható a város közéletének kiemelkedő személyiségei számára, valamint azok részére, akik a város érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységükkel
- életművükkel - a várost tiszteletreméltóan szolgálták vagy szolgálják
, a város jó hírét az ország határain belül vagy azon túl különös hatékonysággal erősítik vagy erősítették.
A kitüntető cím elhunyt személy részére posztumusz is adományozható.


2) „Martonvásár díszpolgára” cím
„Martonvásár díszpolgára” cím adományozható, annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak, aki eredményes és sikeres tevékenységével, egész életművével elismerést vívott ki.
A díszpolgári cím elhunyt személy részére posztumusz is adományozható.


3) Kitüntető díjak
Kitüntetésként díj adományozható azon martonvásári kötődésű természetes személynek, jogi személynek, közösségnek, illetve civil szervezetnek, akik a város életében kiemelkedő tevékenységükkel - életművükkel - a várost tiszteletreméltóan szolgálták vagy szolgálják, a város jó hírét erősítették, az alábbi kategóriákban:

a) „Martonvásár Jövő Nemzedékéért” díj adományozható azon személy vagy közösség részére, aki vagy amely kiemelkedő eredményt ért el a gyermekek, a fiatalok nevelésében, az óvodai nevelés, a köznevelés, a művészetoktatás továbbá más, iskolarendszeren kívüli nevelés-oktatás vagy a tehetséggondozás területén.

b) „Martonvásár Kultúrájáért” díj adományozható azon személy vagy közösség részére, aki vagy amely a kultúra, a művészet és a közművelődés területén hosszú időn keresztül kimagasló, elismerésre méltó szakmai munkát végzett, országos vagy nemzetközi hírnevet vívott ki, tevékenységével hozzájárult a város jó híre növeléséhez, vagy jelentős mértékben támogatta Martonvásár város kulturális életét valamely rendezvény, művészeti csoport vagy kulturális tevékenységet folytató civil szervezet patronálásával.

c) „Martonvásár Jólétéért” díj adományozható azon személy vagy közösség részére, aki vagy amely a gyermekvédelem, gyermekjólét, családsegítés, idősgondozás és a fogyatékos személyek ellátása területén, valamint az egészségügyi alap-, szakellátás és egészségmegőrzés, betegellátás, -szállítás területén intézményesített vagy intézményi kereteken kívül a lakosság érdekében kimagasló szakmai tevékenységet végez vagy végzett, kiemelkedő eredményeket ért el, munkája során példamutató egyéni magatartást
tanúsított.


d) „Martonvásár Sportjáért” díj adományozható azon személy vagy közösség részére, aki vagy amely magas színvonalú sportszakmai, oktatói munkájával, kiemelkedő sporteredményeivel, sporttal kapcsolatos tevékenységével elismerést szerzett Martonvásárnak.

e) „Martonvásár Szolgálatában” díj adományozható azon személy vagy közösség részére, aki vagy amely közszolgálati, közalkalmazotti, szolgálati jogviszonya, munkaviszonya vagy polgárőr egyesületi tagsága keretében Martonvásár város közigazgatási területén teljesít vagy teljesített szolgálatot a köz érdekében, kimagasló tevékenységet folytatott, amellyel hozzájárult az őt foglalkoztató szervezet, intézmény, hivatal feladatellátása színvonalának emeléséhez, a közigazgatás, a helyi közügyek és közfeladat ellátása, a bűnmegelőzés, a bűnüldözés, a közbiztonság és a katasztrófavédelem területén, megbecsülést szerezve önmagának és a városnak.

f) „Év Fiatal Példaképe” díj adományozható azon Martonvásárhoz kötődő természetes személynek, aki legfeljebb a díj odaítélésének évében tölti be 35. életévét és tanulmányaival, szakmai előmenetelével, közéleti tevékenységével, illetve életvitelével példaként szolgál az őt követő generációk számára.


g) „Év Vállalkozója Martonvásáron” díj adományozható azon természetes vagy jogi személyeknek, kiemelten a vállalkozásoknak, gazdasági társaságoknak, amelyek a város gazdasági fejlődése vonatkozásában kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtottak, több éves, egyenletes gazdasági teljesítményük alapján hozzájárultak a város gazdaságának fejlődéséhez, vagy a város gazdasága számára fontos fejlesztési program megvalósításához, Martonvásár épített környezetének kialakítása, fenntartása, szépítése, a meglévő értékek megőrzése területén példaértékű fejlesztéseket végeztek.

h.) „Martonvásár Civil Közösségéért” díj adományozható azon személy vagy közösség részére, aki vagy amely hosszú időn keresztül elismerésre méltó, önzetlen tevékenységével hozzájárul a városban működő civil szervezet vagy szervezetek létéhez, megmaradásához, a város közösségi életének formálásához.

 

A JELÖLÉSHEZ SZÜKSÉGES MELLÉKLET LETÖLTÉSE: ITT


A jelen pont szerinti kitüntető díjak adományozása – a g) pont szerinti díj kivételével - együtt jár egyebek között nettó 100.000,- Ft pénzjutalommal, amennyiben a díjban jogi személy, közösség, civil szervezet részesül, abban az esetben egy összegű bruttó 300.000,- Ft pénzjutalommal.

Martonvásár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Dokumentumok