Üzleti partnereknek

Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Partnereink!

 

Martonvásár kiváló adottságokkal rendelkező kisváros Budapest és Székesfehérvár között, a fővárosból a Balatonra vezető autópálya és a vasútvonal mellett. Városunk nevezetes a Brunszvik-kastélyról és annak gyönyörű angolkertjéről. Ezen felül nálunk található a magyarországi Beethoven-kultusz központja is, melyet a nagyszabású nyári Beethoven-koncertek tesznek maradandó élménnyé a hozzánk látogatók számára. A Kastélyparkban működik a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpontja, amely az mezőgazdasági innováció egyik európai centruma.

Településünk a kommunista rendszer bukása óta eltelt évtizedekben nem igazán volt képes kihasználni a fekvéséből adódó gazdasági lehetőségeit. A kitűnő infrastruktúra és a szakképzett munkaerőbázis sokkal nagyobb mértékű gazdasági beruházások fogadására teszi alkalmassá Martonvásárt. Polgármesterként a város vezetésével együtt mindent meg kívánok tenni, hogy a következő években városunkat vonzóvá tegyem a potenciális befektetők számára, Martonvásár fejlődése érdekében.

Remélem, minél többen látogatnak el hozzánk nem csak turistaként, hanem olyan partnerként is, akivel közösen tudjuk városunk és az Ön vállalkozásának jövőjét tervezni.

 

Dr. Szabó Tibor

Polgármester


Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm Önt városunk honlapján.

Őszinte büszkeséggel mondhatom Önnek, hogy nem sok hazai kisváros büszkélkedhet olyan természeti, építészeti és kulturális gazdagsággal, mint Martonvásár.

Településünk természeti kincseit elsősorban a Brunszvik-kastélyparkban lévő arborétumban találjuk. A közel 70 hektáros romantikus angolparkunk természetvédelmi területén tavacska, kis sziget, keskeny hidak, illetve olyan különleges fafajok várják a természetbarátokat, mint a léggyökerekkel rendelkező mocsári ciprus.

A párját ritkító hatalmas park ékessége kétségkívül a hófehér Brunszvik-kastély, melyet Magyarország legszebb kastélyai között tartanak számon. Ugyanakkor Martonvásár kastélya és angolparkja egy olyan titkot is rejt, amely az idők végezetéig a településhez kötötte Beethoven nevét, és tette Martonvásárt a hazai Beethoven-kultusz szentélyévé.

A XIX. század elején a nagy zeneszerző több alkalommal is a Brunszvik-család vendége volt, több művét is Martonvásáron komponálta. Zenetörténészek kutatómunkái alapján mára már bizonyosak lehetünk abban, hogy Beethoven „Halhatatlan kedves”- ének címzett híres levelei Brunszvik Jozefinnek íródtak.

Merüljön el Ön is Martonvásáron a természet szépségeiben és Beethoven életében, vagy adja át teljesen érzékeit Beethoven dallamainak a minden nyáron megrendezésre kerülő Beethoven szabadtéri koncerteken.

Remélem Ön is maradandó élményekkel gyarapodik szeretett városunkban.

 

Dr. Szabó Tibor

Polgármester

 

 


2022. szeptember 24.
Gellért, Mercédesz
Elérhetőségek

Agroverzum - Tudományos Élményközpont

2462 Martonvásár, Brunszvik u. 2.

+36 (30) 6293083

info@agroverzum.hu

Az Agroverzum honlapja

Brunszvik kastély és parkja

2462 Martonvásár.Brunszvik út 2.

+36 (22) 569563

nagy.gabriella@agrar.mta.hu

A Brunszvik kastély és parkja honlapja

Polgármesteri Hivatal

2462 Martonvásár, Budai út 13.

+36 (22) 460-004

onkormanyzat@martonvasar.hu

Elérhetőségek és ügyfélfogadás

Képviselő-testület

2462 Martonvásár Budai út 13.

+36 (22) 460-004

horvath.balint@martonvasar.hu

Járási Hivatal

2462 Martonvásár Budai út 1.

+36 (22) 569-280

hivatal.martonvasar@fejer.gov.hu

Elérhetőségek és ügyfélfogadás

Kormányablak / Okmányiroda

2462 Martonvásár Budai út 1.

+36 (22) 460-081

kormanyablak.martonvasar@fejer.gov.hu

Forum Martini

+36 (20) 924-9946

kommunikacio@martonvasar.hu

Impresszum

Kommunikáció

+36 (30) 392-3062

sajto@martonvasar.hu