Országgyűlési választások 2018. - Eredmények

Országgyűlési Választás eredményei 

 

A 2018-as választási eredmények: https://www.valasztas.hu/ogy2018
 

Országgyűlési képviselők választása 2018 - szavazóköri eredmények – Martonvásár:
Martonvásár 1. számú szavazókör - Bajcsy-Zs. u. 32. (Pápay Ált. Isk.)
Martonvásár 2. számú szavazókör - Emlékezés tere 2. (BBK, kiállító terem)
Martonvásár 3. számú szavazókör - Deák F. u. 3. (Brunszvik Teréz Óvoda)
Martonvásár 4. számú szavazókör - Szt. László út 2. (Járási Hivatal, fsz-i tanterem)

 

 

 

Tisztelt Választópolgárok!

A Köztársasági Elnök Úr 2018. április 8. napjára tűzte ki az általános országgyűlési választásokat, mellyel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

 

Mi a teendő, ha a választópolgár a választás napján az értesítőben megjelölt szavazóhelyiségtől eltérő helyen, de Magyarország területén tartózkodik? (pl.: más településen üdül, kórházi kezelésre megy, családlátogatás miatt Magyarországon belül más településen tartózkodik)

Ez esetben átjelentkezésre irányuló kérelmet terjeszthet elő a Helyi Választási Irodában. A kérelemnek legkésőbb a szavazást megelőző második napon, azaz 2018.04.06. napján 16:00 óráig kell megérkeznie a Helyi Választási Irodába. Ezen időpontig kérhető ugyanígy a kérelem visszavonása, módosítása is.

Az átjelentkezéshez szükséges kérelem nyomtatványon nyújtható be, elektronikusan a www.valasztas.hu oldalon keresztül, továbbá személyesen vagy levélben. A kérelem levélben történő benyújtásához a formanyomtatvány letölthető a http://valasztas.hu oldalról. Személyes ügyintézés esetén a bejelentett, lakcímkártyán szereplő tartózkodási hely szerinti helyi választási irodában is benyújtható a kérelem.

A Martonvásárra átjelentkezők számára az 001. szavazókör került kijelölésre (Térkép lejjebb található).

 

választópolgárok kizárólag érvényes okmányokkal szavazhatnak, ezért az okmányok pótlása céljából április 6-8. (péntek-vasárnap) között a Kormányablakok meghosszabbított nyitvatartással fogadják az ügyfeleket. Nyitva tartás: 7:00-19:00

 

Mi a teendő, ha a választópolgár a választás napján külföldön tartózkodik? (Külképviseleti szavazás)

A választás napján külföldön tartózkodó magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgár adott országban a külképviseleteken (nagykövetség, konzulátus) szavazhat, amennyiben külképviseleti névjegyzékbe való felvételre irányuló kérelmet terjeszt elő.

A kérelemnek legkésőbb 2018.03.31. napján 16:00 óráig kell megérkeznie a Helyi Választási Irodába.

Ugyanígy, ezen határidőig kell kérnie kérelme esetleges visszavonását vagy módosítását. A külképviseletek címéről, valamint a szavazás idejéről (Egyes országokban eltérő lehet!) a http://www.valasztas.hu/kulkepviseleti-szavazas1 oldalon tájékozódhat. Fontos! Csak ezeken a településeken élhet választójogával!

A kérelem nyomtatványon nyújtható be elektronikusan a www.valasztas.hu oldalon keresztül, továbbá személyesen vagy levélben. A kérelem levélben történő benyújtásához a forma-nyomtatvány letölthető a http://valasztas.hu oldalról.

 

Szavazhatok-e levélben?

Magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár nem szavazhat levélben.

 

Mi a teendő, ha a választópolgár egészségi állapota miatt nem tud megjelenni a szavazóhelyiségben a szavazás napján?

Ha a szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgár mozgásában korlátozva van, egészségi állapota vagy fogyatékossága, illetve házi őrizete, fogvatartása (előzetes letartóztatás, szabadságvesztés) miatt nem tud megjelenni a szavazóhelyiségben, mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be. Más indokkal (pl. kényelmi szempontok miatt) nem lehet mozgóurnát kérni. Mozgóurnával való szavazás esetén a szavazatszámláló bizottság két tagja a szavazás napján felkeresi a választópolgárt az általa megadott címen.

A kérelmet a szavazást megelőzően a Helyi Választási Irodához nyújthatja be legkésőbb 2018.04.06. napján 16:00 óráig. Amennyiben váratlan esemény miatt akadályoztatása csak a választás napján derül ki, akkor 2018.04.08. napján legkésőbb 15:00 óráig a szavazatszámláló bizottságtól kérhet meghatalmazott útján mozgóurnát.

A kérelem nyomtatványon nyújtható be elektronikusan a www.valasztas.hu oldalon keresztül, továbbá meghatalmazott útján vagy levélben. A kérelem meghatalmazottal vagy levélben történő benyújtásához a formanyomtatvány letölthető a http://valasztas.hu oldalról.

Amennyiben mozgóurnás szavazás lehetőségét kérte, és ezt fentebb jelölt határidőig nem vonta vissza, a szavazóköri helyiségben nem szavazhat!

A fogyatékossággal élő választópolgár milyen segítséget igényelhet választójoga gyakorlásának segítése érdekében?

Választójogának gyakorlása érdekében a lakcíme szerinti helyi választási irodától igényelheti megfelelő nyomtatvány benyújtásával:

  • Braille-írással készült értesítő megküldését,
  • könnyített formában megírt tájékoztató anyag megküldését,

Braille-írással ellátott szavazósablon igénybe vételét a szavazás során 2018.03.29. 16:00 óráig, akadálymentes szavazóhelyiség igénybe vételét 2018.04.06. napján 16:00 óráig, mely esetben szavazni az akadálymentesített 002. szavazókörben lehet.

A nyomtatvány benyújtható elektronikusan a www.valasztas.hu oldalon keresztül, továbbá személyesen vagy levélben. A kérelem levélben történő benyújtásához a formanyomtatvány letölthető a http://valasztas.hu oldalon.

Ha Ön már kérelmezte a fent megjelölt segítségek valamelyikét (a korábbi választások alkalmával), az a mostani szavazásra is érvényes. A szavazólap kitöltésében segítheti az Ön által választott segítő, vagy ha ilyen személy nincs jelen, akkor a szavazatszámláló bizottság két tagja.

 

Nemzetiségi regisztráció:

Aki valamely elismert nemzetiségi közösséghez tartozik, legkésőbb 2018. március 23-án, 16.00 óráig kérheti, hogy az országgyűlési választáson nemzetiségi választópolgárként szerepeljen a névjegyzéken. A választópolgár a nemzetiségi önkormányzati választásokon is így szavazhat majd.

Az elismert nemzetiségek: a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a roma, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán.

Aki korábban már kérte nemzetiségi regisztrációját, annak a kérelme visszavonásig érvényes, most nem kell új kérelmet beadnia.

 

Hol szavazhatok?

FIGYELEM! Megváltozott a szavazókörök száma és a szavazás helye is! Kérünk mindenkit, hogy előzetesen nézze meg étesítőjét, honlapunkat vagy érdeklődjön a Helyi Választási Irodában, hol várják szavazásra. Szavazókörök és a szavazókörök helyszínei:

001. SZAVAZÓKÖR – Pápay Ágoston Általános Iskola (Bajcsy-Zsilinszky u. 32.) (településszinten bejelentkezetteknek és átjelentkezetteknek is)

Bajcsy-Zsilinszky utca, Brunszvik út, Bulgárház, Búza utca, Dreher utca, Erkel Ferenc utca, Felsőmajori dűlő, Gábormajori dűlő, Gyulay utca, Hunyadi út, Iparos utca, József Attila utca, Juharfa utca, Kinizsi utca, Kolozsvári utca, Kuti András utca, Magtár utca, MÁV-Vasútállomás, Nyárfa utca, Nyári utca, Orbánhegyi utca, Őszi utca, Pusztai József utca, Rózsa utca, Szőlőhegyi utca, Tátra utca, Vasút utca, Zrínyi Miklós utca

Jegyzőkönyvvezető: Hutvágner Károlyné

 

002. SZAVAZÓKÖR – Brunszvik-Beethoven Központ – (kiállító terem) (Emlékezés tere 2.) (akadálymentes)

Ady Endre utca, Báthory köz, Bercsényi köz, Budai út, Damjanich utca, Dózsa György út, Emlékezés tere, Gábor Áron utca, Gárdonyi Géza utca, Kodály Zoltán utca, Malom utca, Nyitrai utca, Orgona utca, Petőfi Sándor utca, Rákóczi Ferenc utca, Táncsics utca, Vásár utca, Vasvári Pál utca

Jegyzőkönyvvezető: Farkasné Vécsei Erzsébet

 

003. SZAVAZÓKÖR – Brunszvik Teréz Óvoda - (aula) (Deák Ferenc u. 3)

Bocskay utca, Deák Ferenc utca, Illyés Gyula tér, Jókai Mór utca, Karinthy utca, Kossuth tér, Kölcsey Ferenc utca, Mikszáth Kálmán utca, Nyúlsztráda köz, Széchenyi István utca, Szent László út, Teleki Pál utca, Váci Mihály utca, Vörösmarty Mihály utca

Jegyzőkönyvvezető: Széll Anett

 

004. SZAVAZÓKÖR – Járási Hivatal – földszinti tanterem (Szent László út 2.)

Arany János utca, Béke utca, Boglárka utca, Estike utca, Fehérvári út, Gólyahír utca, Határ utca, Kassák Lajos köz, Kazinczy köz, Kvassay Sándor utca, Móra Ferenc köz, Pipacs utca, Radnóti Miklós utca, Sporttelep utca, Százszorszép utca, Tükrösi utca, Vajda János utca

Jegyzőkönyvvezető: Szabóné Szittnyai Krisztina Barbara

 

Szavazás: Szavazni a választás napján, 2018.04.08-án 06:00 és 19:00 óra között, a lakcím szerinti szavazókörben, személyesen lehet. A szavazásra kérjük, hogy hozza magával:

-  személyazonosításra  alkalmas  érvényes  okmányát (személyigazolvány, útlevél, jogosítvány) és

- lakcímigazolványát

 

Érvényesen szavazni a jelöltek melletti karikába tett két egymást metsző, tollal írt vonallal lehet.

Egyéb kérdésükkel, kérésükkel kapcsolatban kérjük, keressék bizalommal a Helyi Választási Irodát!

 

Elérhetőségeink:

Cím: 2462 Martonvásár, Budai út 13., tel.: 06 (22) 460-004, fax: 06 (22) 460-229, e-mail: jegyzo@martonvasar.hu

HVI vezető: Miklósné Pető Rita, aljegyző (06-22-569-220, jegyzo@martonvasar.hu)

HVI vezető helyettes: Dr. Bögi Viktória (06-22-569-227, kovacsevicsne.viktoria@martonvasar.hu)

Választási Információs Szolgálat (VISZ): Buda Gabriella (06-22-460-233, titkarsag@martonvasar.hu)

Névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek: Molnár Lívia (06-22-569-225, molnar.livia@martonvasar.hu)

 

 

 

2021. október 27.
Szabina
Elérhetőségek

Agroverzum - Tudományos Élményközpont

2462 Martonvásár, Brunszvik u. 2.

+36 (30) 6293083

info@agroverzum.hu

Az Agroverzum honlapja

Brunszvik kastély és parkja

2462 Martonvásár.Brunszvik út 2.

+36 (22) 569563

nagy.gabriella@agrar.mta.hu

A Brunszvik kastély és parkja honlapja

Polgármesteri Hivatal

2462 Martonvásár, Budai út 13.

+36 (22) 460-004

onkormanyzat@martonvasar.hu

Elérhetőségek és ügyfélfogadás

Képviselő-testület

2462 Martonvásár Budai út 13.

+36 (22) 460-004

horvath.balint@martonvasar.hu

Járási Hivatal

2462 Martonvásár Budai út 1.

+36 (22) 569-280

hivatal.martonvasar@fejer.gov.hu

Elérhetőségek és ügyfélfogadás

Kormányablak / Okmányiroda

2462 Martonvásár Budai út 1.

+36 (22) 460-081

kormanyablak.martonvasar@fejer.gov.hu

Forum Martini

+36 (20) 924-9946

kommunikacio@martonvasar.hu

Impresszum

Kommunikáció

+36 (30) 392-3062

sajto@martonvasar.hu