Még egyszerűbb lett e-autóval lejutni a Balatonra

Martonvásár belvárosában, a 2018. végén átadott Brunszvik-kert és az Agroverzum Tudományos Élményközpont tőszomszédságába került elhelyezésre az a két modern elektromos töltőberendezés (2*22kW AC Type 2 és 1*22kW DC CHAdeMO + CCS), amelyek mostantól egy időben egyszerre három e-autó vagy plug-in hibrid gépkocsi töltését teszik lehetővé.

Az egybegyűlteket Dr. Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere köszöntötte, aki párhuzamot vont az új töltőpont, a Brunszvik-kastélypark, az Agroverzum klímaváltozással kapcsolatos szemléletformálása és a helyi természeti értékeket felkaroló Pannónia Szíve program között, melyek mind-mind a szép és méltó környezet védelmét szolgálják gyermekeink számára.

Tessely Zoltán, Fejér megye 03. számú választókerületének országgyűlési képviselője a jelenlévő gyermekre tekintettel először egy közkeletű autókártyás mítosszal igyekezett leszámolni, miszerint egy autó nem a több hengere, a motor nagyobb lökettérfogata vagy a minél nagyobb végsebessége miatt jobb egy másiknál, hanem manapság „egy jó autó akkor jó, ha alacsony a fogyasztása, ha üzemeltetése nem terheli meg a családi kasszát és a környezetet” – mondta. A képviselő a gyerekek előtt azt is hozzátette, hogy 40 éve még álmodni sem mertek arról, hogy egyszer majd a tisztán elektromos közlekedés ilyen szinten a hétköznapjaink részévé válhat, mint manapság.

„Szeretnénk, hogy ez a térség az ilyen vívmányairól is híres lenne” – zárta rövid beszédét a képviselő a martonvásári Tóth Iván Sportcsarnok tetején múlt héten átadott napelemes rendszerre hivatkozva.

Dr. Ugron Gáspár, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft ügyvezetője megerősítette Tessely szavait, miszerint már a jelenleg is elérhető technikai színvonalú magyarországi e-autózás racionális, hatékony és napról napra egyre kényelmesebb közlekedést tesz lehetővé. Azt is aláhúzta, hogy az e-Mobi 330 töltőállomásából és 580 töltőpontjából álló országos hálózata 2019-ben előreláthatólag még térítésmentesen lesz használható.

A megszokottól eltérően a beszédeket nem egy nemzeti színű szalag átvágása követte, hanem teljes mértékben a jelenlévő gyermekek vették kezükbe az eseményeket. A diákok beülhettek egy Volkswagen e-Golfba és egy Mercedes-Benz B-osztályba, feltehették kérdéseiket, illetve  még az elektromos autók motorházteteje alatt rejlő alkatrészekkel is megismerkedhettek .

________________________________________

A Kodály Zoltán utcában található berendezések a nap 24 órában ingyenesen hozzáférhetők, az oszlopok üzemeltetését az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft végzi. A töltők hatékony kihasználhatósága érdekében kérjük, ne parkoljanak hagyományos gépkocsikkal ezekre a várakozóhelyekre, inkább vegyék igénybe EZEKET a lehetőségeket!

________________________________________

A martonvásári e-töltő: https://www.plugshare.com/location/189541

További e-tőltök az országban: https://e-mobi.hu/hu/map

Városnaptár

Márc

2

szombat

Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ udvara
7:00 - 12:00

Márc

2

szombat

Martongazda telephely (Orgona utca 18/A)
8:00 - 12:00

Márc

5

kedd

Szent László u., Malom u., Fehérvári út, Dózsa Gy. út., Emlékezés tere, Kodály Z. u.
8:00 - 16:30

Márc

7

csütörtök

Márc

15

péntek

Márc

16

szombat

Martongazda telephely (Orgona utca 18/A)
8:00 - 12:00

Márc

21

csütörtök

Márc

22

péntek

Márc

29

péntek

Márc

30

szombat

Martongazda telephely (Orgona utca 18/A)
8:00 - 12:00