arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Sokoldalú malom-tábor

Vizsgák, évzárás, bizonyítványosztás és a vakáció kezdete jut eszünkbe, ha diákként a júniusra gondolunk, ám a Művészeti Iskolában mindez a Malom-tábort is jelzi.

Az intézmény hangszeres növendékei számára szervezett Malom-tábor évek óta június utolsó hetében kerül megrendezésre. Gondolhatnánk, hogy egy napközis tábor a sok közül, pedig inkább a sportolók edzőtáborához lehet hasonlítani zenész kiadásban.

A gyerekek ebben az egy hétben reggeltől estig zenélnek, egyedül gyakorolnak, kisebb csoportokban próbálnak vagy a nagyzenekarban mind együtt muzsikálnak. Azonban, ha kicsit közelebbről megnézzük a tábort, akkor láthatjuk, hogy minden évben a hangszeres órák és próbák mellett sok színes program vár a résztvevőkre. Az idén elektromos csellót láttak-hallottak, Tordasra bicikliztek, nagybőgő koncertet hallgattak, csapatversenyeken és egy habpartin vettek részt, új társasjátékokat tanultak, megszámlálhatatlan mennyiségű karkötőt gyártottak, különleges hangszereket próbálhattak ki, ősbemutatón zenéltek, filmzenét játszottak, rövid színdarabot rendeztek és két tartalmas koncertet is adtak a hét végén.

Hálával tartozik az iskola a Martonvásári Tehetséggondozó Alapítványnak, hiszen támogatásuk nélkül igazán nehéz lenne ilyen tartalmas programokat szervezni a gyerekeknek. 2017 óta a 35-40 fős létszám majdnem a duplájára növekedett, így már több, mint 70 gyerek vesz részt örömmel az intenzív nyári zenélésben. A tábor rendszerint a következő tanév főként zenekari műsorát hivatott megalapozni, amit a Művészeti Iskola karácsonyi koncertjén biztosan hallhatnak az érdeklődők.