arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Pályázatainkról

Ifjúsági rekreációs park - iskolaudvar - fejlesztése

A Martonvásári Polgári Összefogás Egyesület valósította meg az iskolaudvar fejlesztését 75%-os intenzitású LEADER pályázati forrásból önkormányzati önerő biztosítása mellett. A teljes projektösszeg 13 millió Ft volt, mely tereprendezést és eszközök telepítését tartalmazta. A projekttel a martonvásári aktív szabadidő-eltöltési lehetőségeket erősítő rekreációs és sport szolgáltatásokat fejlesztettük, miközben élhetőbbé tettük az iskola udvarát mintegy 500 tanuló számára.

December közepére elkészült a Tűzoltóság II. üteme

Elkészült a martonvásári tűzoltószertár II. üteme, így a meglévő két állás mellé egy készenléti tűzoltóautó számára 1 szerállásos garázst építettünk. Mindezt 95%-ban LEADER pályázati forrásból (10 millió ft) valósítottuk meg. A szertárban egy gyorsbeavatkozó tűzoltó gépjármű áll majd készenlétben, a hátsó részben pedig a tűzoltó, műszaki-mentő és védőfelszerelések megfelelő tárolására nyílik lehetőség.

November 30-án lezárult a TOP-5.3.1. A területi kohézió erősítése Martonvásáron című projektünk

A 60 millió Ft európai uniós támogatás segítségével több éven keresztül közösségépítő programok valósultak meg Martonvásáron, Válban és Kajászón. Mindez a Széchenyi 2020 program keretén belül, az Európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatás formájában került finanszírozásra. A Martonvásár Városkönyv is részben ennek a pályázatnak a keretében készült el.



 

 

 

 

 

 

Városi Civil Alap

A Martonvásári Kulturális Egyesület 15 millió forintot nyert el kommunikáció-fejlesztési és marketing célokra. Ebből a forrásból egy fő kollégát alkalmaztak, eszközöket vásároltak, promóciós- és ajándéktárgyakat szereztek be, a Martonvásár Városkönyv 1500 plusz példányának nyomdai költségeit, valamint Prieger Zsolt tavasztól elérhető művészeti könyvének kiadását finanszírozták.

 

 

 

 

VP külterületi útfejlesztések

A Tordassal közös pályázatunk martonvásári projektelemei elkészültek. A kismartoni bekötőút, a Gábormajori út és a Rózsa utca külterületi szakasza új aszfaltburkolatot kapott. Vigyázzunk az új utakra, használjuk rendeltetésüknek és a szabályoknak megfelelően!

Mihálovics Zoltán