arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

A Havasi Gyopár Futó Egyesület virágzik!

2021 szeptemberében indítottuk el gyermekatlétika-edzéseinket. Az aktív létszám 40-45 fő között mozog. Ők a Havasi Gyopárkák! 6 évestől 16 éves korig vannak tagjaink. Másfél órás edzéseinket heti kétszer tartjuk, kedden és csütörtökön a Horváth Ottó Sportközpontban. 
Télen is kint vagyunk, mivel mobil napelemes reflektorokkal világítjuk meg a pályát és fejlmámpával futunk. A testmozgást ugrással és dobással is színesítjük. Gyakran a Templomkert 300 méter hosszú köreit rójuk.
Részt veszünk a Magyar Atlétikai Szövetség égisze alatt a Kölyökből Atléta programban, a budapesti régió tagjaként, aminek a mezőnye talán a legerősebb az országban. Olyan csapatokkal versenyzünk, mint a Honvéd, Ikarus, Vasas, a KSI vagy a Postás SE. Csapat- és egyéni versenyeken, illetve pálya-versenyen és mezei futóversenyeken is részt veszünk.
Egyik kiemelkedő tehetségünk Pozderka Dávid, aki 1000 méteren az U10-es korcsoportban megnyerte az országos szintű mezei futóversenyt Nemesvámoson. De említhetném Szatmári Szonját is, aki nem egészen egy éve kezdett atletizálni és az U12-es 60 méteres 32 fős leány mezőnyben 10-ik helyezést ért el 8,34 sec-al.
Az Ikarus pályán tartott regionális csapat versenyen is szépen helytálltunk, 11 csapatból a 9-ik helyen végeztünk.​​​​​​​
U12 leány: Kolumbán Zsófia, U12 fiú:Födő Zétény, U14 fiú: Gnandt Vilmos. Az év kiváló versenyzői díját kapták a versenyeken nyújtott nagyszerű teljesítmények eléréséért: Czipa Léna, Seres Gellért és Zilizi Ákos. Az év tehetségei azok a gyerekek voltak, aki önmagukhoz képest a legnagyobb fejlődést mutatták: Illés Luca, Szatmári Szonja, Pallaga Szabina, Porderka Dávid és Pozderka Gergő.
Az edzéseken mindennapos téma az, hogy a tehetség önmagában nem elég, a szép eredményekhez alázatra és szorgalomra is szükség van. Célunk az, hogy nyárra 4 percen belül fussuk le az egy kilométert. A legcsodálatosabb az egészben, hogy a gyerekek által a szülőkre is átragad a lelkesedés, az öröm, a mozgás iránti vágy, a közösségi érzés.
Készüljetek, mert idén újabb mókát tervezünk a többi már-már klasszikus mellett! Megrendezzük a Kuty-Muty Világ-bajnokságot, ami egy kutyás terepfutóverseny lesz. Hamarosan jelentkezünk a részletekkel, addig is eddzetek szorgalmasan ebeitekkel!

Fehér László