arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

PIAC + PROGRAM 2023-BAN IS!

Az elmúlt évben minden szombaton programokkal vártuk a martonvásáriakat a termelői piaccal egy időben a BBK rendezvényudvarán. A Piac + Program az önkormányzat támogatásával a MartonKult szervezésében valósult meg.

Elsődleges motiváció a két éves bezártsági hullámok után a  martonvásáriak részére a városban utazási költségek és időráfordítás nélküli változatos, érdekes programok, kimozdulási, találkozási lehetőségek biztosítása volt. A másik nem kevésbé fontos cél, hogy a város gyönyörű terét  belakjuk, hiszen itt van, a miénk. Bízunk benne, hogy a felnövekvő gyerekek, fiatalok számára már természetes lesz az az életérzés:  „Miénk itt a TÉR!”.

Igyekeztünk a programokat úgy szervezni, hogy időközönként minden korosztály megtalálja a neki tetsző, őt hívó szabadidős elfoglaltságot, szórakozást, pihenést. Szerveztünk több ismeretterjesztő, izgalmas műsort, nagyon népszerűek voltak az interaktív gyerekprogramok, mesejátékok, a BBK játszótér és a játszóházak. A tematikus délelőttöknek is nagy sikere volt. Ilyen például a farsangi játszóház, a nyuszikereső-húsvétváró, a szüreti sokadalom, a népi játszóház vagy a Mikulás-várás. Hallgathattunk több koncertet, térzenét, részt vettünk  sok kézműves-foglalkozáson, volt nyári vizes játék, két alkalommal pedig játék és gyerekruha börze is. Rendszeresen  tartottunk közösségi kenyér- és langalló sütést, de egyénileg is lehetett hozni otthon bedagasztott kenyértésztát kisüttetni. Sok finomság készült a kemencében.

Összegezve a P+P rendezvénysorozatot reméljük, hogy a martonvásáriak megkedvelték, várják, egyre többen fogják látogatni. 2023-ban is folytatódik  minden szombat délelőtt a térítésmentes Piac + Program. A termelői piacon továbbra is minden szombaton várják önöket a kistermelők minőségi termékeikkel, és havonta egy kézműves vásáron kézművesek kínálják használati- és dísztárgyaikat, portékáikat.

A PIACTÉR szinte egyidős az emberiség írott történelmével. Nagy találkozások, sorsfordító beszélgetések, vagy csak pillanatnyi örömök, kikapcsolódások színtere. Martonvásár gyönyörű főterén van egy folyamatos fejlesztés alatt álló piactér és rendezvényudvar. Éljünk vele, használjuk! Várjuk az önök javaslatait, ötleteit, igényeit is a piac@martonvasar.hu emailcímen! Ebben az évben is sok vidám, örömteli szombat délelőtt létrehozása a cél, tegyük ezt együtt!

Hirdető felületeinken minden héten megtalálják az aktualitásokat:
Facebook/MartonKult, MartonKult barátai, Martonvásár Infó és a város több pontján is kihelyezett plakátokon lehet követni a MartonKult valamennyi rendezvényét.

Köszönjük az együtt töltött 2022-es évet és szeretettel várjuk önöket 2023-ban is a TÉREN minden szombat délelőtt a Piac + Programon és MINDEN rendezvényünkön.

Mihovicsné Kecskés Márta