arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

TAVASZ AZ ISKOLÁBAN

Intézményünk életét számos esemény színesítette az elmúlt időszakban.

Egy-egy nemzeti ünnep méltóságának és fontosságának átadása az általános iskolai korosztály számára nem mindig könnyű feladat.

Az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékének tiszteletére a 4.c osztály, az 5.c osztály csengettyűzenekara, a hetedik évfolyam néhány diákja és iskolánk énekkara készített lélekmelegítő műsort. Bízunk benne, hogy nemcsak tanulóinknak, de a városi ünnepség résztvevői számára is sikerült egy pillanatra megállítani az időt, és teret adni az emlékezésnek.

Felkészítő tanáraink Huber Erika, Bodóné Polányi Tünde és Rezessyné Zsoldos Erika tanárnők voltak, zongorán kísért Szijártó Bernadett, a dekoráció Kiss-Orosz Kata és Gábor Edina kivitelezésében készült el.

380 tanuló vett részt a Magyar Parasport Napjának programjaiban testnevelés, osztályfőnöki és etika órákon. A többiek sem maradtak ki az eseményekből, ők a hivatalos programon kívül, másnap teljesítették a kihívásokat. A program koordinátora Sulyokné Czagler Katalin testnevelő volt, vezetésével a testnevelő kollégák 5 helyszínt rendeztek be, ahol különféle érzékenyítő helyzeteket próbálhattak ki diákjaink. (például kerekesszékes akadálypálya, „vak" páros akadálypálya és egyéb figyelemkoncentrációs feladatok, mint a hang alapján párosítás.) Eseményünk várakozáson felül sikerült! Köszönet a szervezőknek és a lelkes résztvevőknek.

Az ovisok részére Bobonkov Huber Erika kolléganő, alsós munkaközösség-vezető vezetésével szerveztek a kollégák iskolalátogatást. Elsőseinket az iskolába készülő nagycsoportosok látogatták meg, és a visszajelzések alapján élményekkel telve tértek haza az ovisok. Reméljük csivitelő, szorgos elsőseinknek sikerült még nagyobb kedvet csinálni az őszi iskolakezdéshez.

Több osztályunk is ellátogatott a Müpába, ahol a diákok nyelvén megrendezésre kerülő, színvonalas előadáson vettünk részt. A 7. c osztály és a hatodik évfolyam az Ethnosound együttes Élménydobolás programjához csatlakozott, a 8. d osztály az Utazómagasság című előadást hallgatta meg.

A 3. b osztály az Operettszínházba látogatott el, ahol a Szépség és a Szörnyeteg című előadást nézték meg. Reméljük, a lenyűgöző látvány és az utazás izgalmai emlékezetes élményt adtak diákjaink számára.

A 4.a és b osztályaink a Pénzmúzeumba látogattak el, az 5. b, és a 7.a és b osztályaink a Hadik című filmet nézték meg.

Kirándulós programok is gazdagították az iskolai életet, a 3. d osztály Agárdra és a Margitszigetre is ellátogatott, a 8. b és a 6.b osztály korcsolyázni volt. Köszönjük Kollégáinknak, hogy az iskolán kívüli élményekkel is igyekeznek színesíteni diákjaink életét.

Rezessyné Zsoldos Erika

intézményvezető helyettes

Fotók: Kortyis Dávid és Kozma Milos