arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

TAVASZI ESEMÉNYEINK

Eseménydús hónapok vannak mögöttünk, a február és március több versenyt is tartogatott számunkra, ahonnan szép eredményekkel tértek haza növendékeink.

Két hegedűs versenyzőnk Sulyok Tünde Virág és Farkas Károly részt vettek a szombathelyi, érdi, valamint törökszentmiklósi versenyeken ahonnan kiemelt arany, arany és ezüst minősítéseket hoztak el. Felkészítő tanáraik: Jakab Annamária és Riczánné Muzsik Ibolya, aki felkészítő tanári különdíjban is részesült. Népzenészeink eredményei: a Sistrum versenyről nívódíjat, arany és ezüst minősítést szereztek különböző formációkban, a szentesi Országos Népzenei Verseny döntőjébe jutott Paár Viktória, aki méltón képviselte iskolánkat és végül a székesfehérvári Pesovár Ferenc Népzenei Verseny döntőjén is hasonló sikereket értek el növendékeink, két arany és egy kiemelt arany minősítést kaptak, felkészítő tanáraik Szabó Annamária és Csőgör Róbert. Egy héttagú vonós-zongora kamaracsoportunk is megmérette magát szombathelyen, ők bronz minősítést szereztek, felkészítő tanáruk Bódi Árpád. Versenyzőink mellett két zenei pályára felvételiző növendékünk is – Perczel Barnabás és Botos Benedek - sikeresen vette a kihívást és felvételt nyert a Bartók Béla Konzervatórium jazz-zongora szakára, felkészítő tanáruk Horváth Gábor. Zongoristáink is népes csapattal vettek részt a Szanyi Irma Zongoraversenyen, ahonnan három dicsérettel, valamint két bronz, egy ezüst és egy arany minősítéssel tértek haza. Felkészítő tanáraik Gergics Anna és Kolonicsné Sándor Zsuzsanna voltak.

A versenyek és felvételik mellet az iskolában is zajlott az élet, március 6-án növendékeink örvendeztették meg a nyugdíjas klub hölgy tagjait nőnap alkalmából muzsikájukkal. Március 25-én az Egészségnap keretében a Velencei-hegység egy részét járhatták be a túrázni vágyók, az idő is kedvező volt, így egy remek kirándulás kerekedett belőle. Március 27-én Alföldy-Boruss Eszter fuvolaművész tartott kurzust fuvolista növendékeinknek, így nagyon hasznos délutánt tölthettek együtt a gyerekek és tanáraik.

Az elkövetkezendő két-három hónapban tartunk még Családi napot tartunk, tanáraink koncertet adnak, Táncgálát szervezünk, felvételi meghallgatásokra várjuk a jövő tanévben hangszeren tanulni vágyókat és júniusban a nyári táborokkal zárja majd minden szakunk (zene, képzőművészet és tánc is) végleg a tanévet. A felvételik és táborok időpontjáról és beosztásáról az iskola titkárságán vagy az internetes oldalakon tájékozódhatnak az érdeklődők.

TANÉV VÉGI PROGRAMJAINK

Táncgála | 2023.05.20. – 16 óra – BBK

Nyilvános vizsgakoncertek 2023.05.22-től különböző időpontokban

Tanévzáró ünnepség | 2023.06.12. – 17 óra

​​​​​​​Horváth Tamara

​​​​​​​