arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

PROGRAMOK AZ ISKOLÁBAN

Bár az év vége közeledtével, mint minden intézményben, nálunk is megszaporodnak a témazárók, felelések, az elmúlt időszak is bővelkedett olyan programokban, amelyekből - reményeink szerint - töltekezni tudtak diákjaink. A programok sokszínűek voltak, reméljük mindenki talált kedvére valót.

Hetedikes diákjainkkal a Határtalanul program keretein belül az erdélyi Gyimesközéplokon, Hidegségpatakán töltöttünk el néhány feledhetetlen napot. Csodás tájak, lélekemelő látnivalók és egy csepp annak az érzésnek a felelősségéből, hogy a hazánkat is képviseljük. Bízunk benne, ez az újszerű szerep és a Hargiták varázslatos hegyei diákjainkat is megérintették, és még sokáig fognak emlékezni erre az érzésre.

Nyolcadikos diákjaink májusban a Szente Vajk rendezésében készült Sztárcsinálók című előadáson vettek részt Százhalombattán, ahol a rockopera mentén egy rendhagyó történelemóra és egy különleges zenés színházi előadás részesei lehettek. Részt vettünk a városi eseményeken is: Bartha Alexandra és Kurucz Dávid 7.c osztályos tanulóink irodalmi betéttel színesítették Szent-Orbán szobrának ünnepélyes felavatását a Szőlőhegyen.

Voltak diákjaink a Müpában, a Mezőgazdasági Múzeumban, a Nemzeti Múzeumban, a Mesemúzeumban, a Csodák Palotájában, és voltak, akik a Budai Várnegyed gyönyörű alkotásait tekintették meg osztálykirándulás keretében. Elsőseink az állatkertbe látogattak el, másodikosaink és harmadikosaink közül néhány osztály a Budakeszi Vadasparkkal ismerkedett meg. Kirándultak diákjaink Bakonybélbe, Piliscsabára, Balatonszemesre, bicikliztek, sárkányhajóztak, kenuztak Agárdon. Az ötödik c. osztály személyesen találkozhatott dr. Jane Goodall-lal.

Bulath Anita háromszoros magyar bajnok felajánlásával, testnevelő tanáraink szervezésében, érdeklődő diákjaink részt vehettek Dunaújvárosban a Dunaújváros-Győr NB I-es kézilabdamérkőzésen, ahol sportszerű, lenyűgöző játékot láthattak a játékosoktól.

A Fradi Suli Program keretében egy rendhagyó eseményre is meghívást kaptunk a felsős évfolyamokkal. A program keretében Sigér Dávid labdarúgó és Farkas Dániel curling játékos válogatott sportolók látogattak el a Ferencvárosi Torna Clubból Martonvásárra.

Sulyokné Czagler Katalin munkaközösség-vezető kollégánk irányításával szervezték meg testnevelőink iskolánk sportnapját, ahol vendégünk volt többek között Bulath Anita válogatott kézilabdázó, Dékány Kinga válogatott kajak-kenu sportoló és Hegyi Ádám válogatott jégkorongozó játékos is.

A nyári szünetre feltöltődést, szép élményeket és sok-sok közös családi programot kívánunk tanítványainknak. Találkozunk a szeptemberi iskolakezdéskor!

Rezessyné Zsoldos Erika

intézményvezető helyettes