arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Víz témahét

A víz világnapja alkalmából, idén is rendhagyó témahéten vehettek részt iskolánk diákjai, melynek szervezője Bondorné Hegyi Margit kolléganő volt.

A szaktanárok saját óráikon is bekapcsolódtak a témahétbe. Történelemórán a Gellérthegyi víztározóval ismerkedtek meg a gyerekek, digitális kultúra órán VR szemüvegen keresztül a tengerek és óceánok vízi világába nyertek bepillantást.

Kémia- és fizikaórán érdekes kísérletek szemtanúi lehettek, magyarórákon téma volt a víz jelképe, és olyan alkotások kerültek a középpontba, ahol a víz volt a főszereplő. Technika- és rajzórán is vízzel kapcsolatos alkotások születtek.

A különböző kísérleteket alsós és felső osztályosok is megismerhették, hiszen a nagyszünetben az iskola udvarán mutatták be ezeket a szaktanárok.

A technika- és rajzóra alkotásaiból kiállítást rendeztek be a kollégák iskolánk aulájában.

A vízivás fontosságát hangsúlyozva a tanári szoba mellett egy vizes ballon is megtalálható volt, amelyből a gyerekek a szünetekben újratölthették kulacsaikat.

A hetedik évfolyamban fotópályázat került meghirdetésre. A beérkezett látványos fényképek is a víz fontosságát mutatták be.

A témahét zárásaként egy Kahoot-vetélkedőn mérték össze tudásukat a hetedik osztályos tanulók. Minden osztályból több csapat indult.

A győztesek a 7.d osztályból kerültek ki: Gönczi Hanna, Kovács Nóra, Paár Viktória és Pálinkás Bianka.

A témahéten meghirdetett fotópályázat díjazottjai: Purnhauser Dorottya, 7.a, Jehoda-Gajdos Jázmin, 7.c III. Szíjártó Mihály, 7.d, Márhoffer Dávid, 7. b

Nagyné Gortvay Natália

osztályfőnök