arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

AZ ÁRNYÉKOS ABLAK IS MEGÉRDEMLI A BALKONLÁDÁT

Amondó vagyok, pusztán az az „apróság”, hogy árnyékos az ablakunk, ne szegje kedvünket, ha virágosításról van szó! A balkonládák örök klasszikusai mellett is van élet, sőt meglehet, hogy azontúl van csak igazán.

1. TIPP: árnyékos helyre árnyékkedvelő növényeket!

Többé nem kell nézni szenvedő, alig virágzó, megnyurgult szárú rémségeket az ablakban (ilyenek lesznek a napimádó növények árnyékban), ha a hely adottságait szerető növényeket ültetünk oda!

2. TIPP: válasszunk nagyméretű balkonládát!

Ezzel nem csak a kreativitásunknak lesz helye, hanem jó vízháztartásnak is, így nem kell minden nap, csak 2-3 naponta locsolni a balkonládáinkat.

3. TIPP: legyen színes!

Keressük a színes levelű növényeket, mint a tűzesők, díszcsalánok vagy a krotonok (nyáron miért ne lehetne kint egy szobanövény?), az izgalmas levélzetű páfrányokat, vagy a nagyobb begónia fajtákat (pl nagyvirágú gumós vagy sárkányszárny típusok). Érdemes a kompozícióba csüngő fajtákat is tenni, mint a szúnyogűző vagy a bordó levelű díszbatáta. Még mindig hiányzik néhány virág? Válasszon pár pistikét (nebáncsvirág) vagy akár egynyári begóniát is! A növények változatossága miatt egész idényben csinos, színes balkonládáink lesznek, amelyek felveszik a versenyt a napos oldal virágaival, akár egészen a fagyokig!

Suplicz Rita​​​​​​​