arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

50 ÉV ÉS MEGÚJULÁS

A martonvásári Pápay Ágoston Iskola tanulói és dolgozói mindig törekedtek arra, hogy a város életébe is bekapcsolódjanak, egy-egy műsorral, programmal megmutassák magukat, tudásukat, eredményeiket.

Hamarosan ezt ünnepi keretek között is megtehetjük, hiszen Pápay Ágoston alapító igazgatónk 1973. október 1-jén keltette életre (az akkor már 70 éves múlttal bíró árvaház és nevelőotthon épületében) azt a közösséget, intézményt, ami az értelmileg akadályozott tanulók segítését, oktatását végzi immár 50 éve a településen.

Az előkészületek a 2023. novemberi évfordulós ünnepség megszervezésével kapcsoltban már tavasszal megkezdődtek. Szeptember 22-én a volt kollégáinkat és tanulóinkat várjuk egy jó hangulatú, közös visszaemlékezésre, találkozóra. November elején pedig a szakmai partnereinkkel, támogatóinkkal közös ünnepléssel emlékezünk vissza az elmúlt 50 év eseményeire, szakmai sikereire.

Ilyen alkalmakkor természetesen minden intézmény, szervezet igyekszik kívülről is kicsit megújulni, megszépülni. Ebben kértem segítséget 2022. őszén Tessely Zoltántól, mely egyeztetéseknek köszönhetően az ingatlan tulajdonosa az MNV Zrt. által megbízott Kiving Kft. júliusban állagmegóvó, karbantartó munkákat kezdett meg a 120 éves épületünkön . Az elmúlt időszak talán eddigi legnagyobb, legátfogóbb munkálatainak köszönhetően nem csak ünnepi díszbe öltözünk, hanem ezáltal a napi feladatainkat is biztonságosabb, nagy mértékben akadálymentesített környezetben végezhetjük.

Botos Imre

igazgató

​​​​​​​