arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

ANIMA SOUND SYSTEM NAGYKONCERT SZEPTEMBER 2-ÁN MARTONVÁSÁRON

A szeptember 2-i ingyenes Fő téri Anima-koncert érdekessége, hogy rengeteg meglepetés vár bennünket: lesz koncert alatt fényfestéssel dekorált BBK-épület, lesznek sztárvendégek, többek között Horváth Boldizsár a Kelemen Kabátból vagy Lil Frakk, az Azahria-val is együttműködő rapper, láthatjuk a Dynamic Dance Crew speciális beszállását vagy a Kismama Kórus Anima-vendégszereplését is. És persze 30 év Anima-sikereit: a Csinálj gyerekektől a Tedd a napfényt be a számba című dalig.

Az idén 30 éves Anima Sound System lép fel este 8-kor a Hello Marton ingyenes rendezvényen szeptember 2-án. A zenekar nemcsak arról ismeretes, hogy vezetője Martonvásáron él már egy ideje, de arról is, hogy hazánk első nemzetközileg ismert elektronikus tánczenekara is. Az energikus előadásmód, a művészi bátorság és az állandó megújulás három évtizede jellemzi őket, nem is kell őket nagyon bemutatni városunkban sem. Emblematikus dalok kötődnek a nevükhöz, számtalan alkalommal megjárták a itthoni nagyfesztiválok nagyszínpadait, turnéztak Európa nagyvárosaiban (London, Párizs, Berlin, Prága, Moszkva, Barcelona, Brüsszel), közreműködtek sokmilliós eladású albumokon.

Az elmúlt évek alatt olyan világsztárokkal működtek együtt, mint az Asian Dub Foundation, a De-Phazz, Terry Lee Brown Jr, vagy a Twin Peaks sorozat zenei producere, Kim Cascone, legutóbb a Depeche Mode-kollaborátor Bryan Black-kel, de számos elismert magyar művész is feldolgozta dalaikat, többek között a Csík Zenekar, ifj Csoóri Sándor, Erik Sumo vagy Presser Gábor.

Munkásságukat több díjjal is elismerték: Arany Zsiráf díj, VIVA Comet Magyar Könnyűzenei Díj, Fonogram-díj.

Elnyerték a legutóbbi Magyar Klipszemle legjobb rendezésének díját, valamint világsztárokkal együtt jelölték őket a neves Berlin Music Film Awards döntőjébe.

Az elmúlt 30 évhez hasonlóan az idei évet is megújulással, folyamatos alkotással, új dalokkal, videóklipekkel, hazai és külföldi koncerttel ünneplik meg. A koncert érdekessége, hogy rengeteg meglepetés vár bennünket: lesznek sztárvendégek, többek között Horváth Boldizsár a Kelemen Kabátból vagy Lil Frakk, az Azahria-val is együttműködő rapper, láthatjuk a Dynamic Dance Crew speciális beszállását vagy a Kismama Kórus Anima-vendégszereplését is. Csodás este vár ránk.

Prieger Zsolt

​​​​​​​​​​​​​​