arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

BECSENGETÉS

Az idei első tanítási napom már más lesz, hiszen új iskola falai között kezdem meg a 2023/2024-es tanévet. Szokatlan lesz számomra, hogy már nem a Martonvásári Beethoven Általános Iskolába fogok járni, hogy minden reggel utazással kezdődik majd a napom.

A tavalyi szeptemberi első csengetést meghallva furcsa érzés fogott el, hiszen tudtam, hogy az utolsó évemet kezdem az általános iskolámban, amivel egy tartalmas, kihívásokkal, nevetésekkel olykor sírásokkal teli korszakot zárunk le mindannyian. Tudtam, hogy a nyolcadik évben sok fontos feladattal és döntéssel kell majd megbirkóznom a felvételivel és a pályaválasztással kapcsolatban. Az év folyamán többször ráeszméltem arra, hogy az általános iskolai évek alatt váltunk kisgyermekből kamaszokká, illetve arra, hogy ez mit is jelent valójában. A mesék világából az évek folyamán belecsöppentünk a valóságba. Lehetőségünk adódott megismerni a világot, magunkat, múltunkat, idegen nyelveket és számos sportágat is. Úgy gondolom, diáktársaim nevében is mondhatom, hogy köszönjük az összes tanárunk munkáját, nagyon hálásak vagyunk a szép pillanatokért, támogatásukért és felkészítésükért a következő időszakra. Örömmel gondolok az elmúlt évekre, a sok szép emlékre, kirándulásokra és az együtt töltött időre, melyet sosem feledek el.

Kíváncsian várom a középiskolás éveket is, és bízom benne, hogy legalább annyi nevetésben, iskolai programban lesz részem, mint amennyit Martonvásáron átélhettem.

Orbán Kitti