arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

NYÁRI NAPKÖZIS ERZSÉBET TÁBOR

A Segítő Szolgálatnál a héten zárult a két hetes turnusban megvalósult - Barangoló 1. és Barangoló 2. - Erzsébet Tábor.

A táborban részt vett általános iskoláskorú gyermekek az intézmény által ellátott településekről és családokból érkeztek. Az 1. turnusban alsó tagozatos, a 2. turnusban pedig felső tagozatos gyerekek vettek részt. Mindkét tábor programja az Erzsébet Táborok szellemiségét tükröző tematikák beépítésével, az élménypedagógia módszerek mentén került megtervezésre. Így a sport és egészségtudatos életmód, a környezettudatosság, természeti értékeink, környezetszépítés, művészeti nevelés, hagyományaink, kulturális örökségeink és a kézművesség területeivel, értékeivel ismerkedhettek a táborozók. A gyerekek a csoportos játékok, foglalkozások során napról napra szerzett élményeiket is fel tudták dolgozni. Ebben nagy segítséget nyújtott intézményünk pszichológusa Brunnerné Berta Nóra, aki aktív részvételével mindkét táborban segítségére volt a gyerekeknek. A táborozás során napi négy alkalommal biztosítottunk étkezést a gyermekeknek. A foglalkozásokat, felügyeletet és a programok lebonyolítását intézményünk óvodai- iskolai szociális munkásai, valamint pszichológusunk látták el. A tábor utolsó napján minden gyermek kapott egy meglepetés ajándékot, hogy emlékeztesse őket a közösen eltöltött önfeledt pillanatokra.

A táborok lebonyolításához sok segítséget és felajánlást kaptunk a helyi vállalkozásoktól, amit ezúton is hálásan köszönünk!

- A Martonvásári Tesco Express Áruház vezetője Wallendums Ádám péksüteményeket, gyümölcsöt, édességet, üdítőt adományozott a gyerekeknek.

- A Vianni Kft. ügyvezető igazgatójának Deák Zsoltnak, aki minden reggel biztosította a reggelihez való friss kenyeret.

- A martonvásári Ricotta Deli kézműves delikátesz üzlet vezetőjének, Kun Anitának, aki finom fagylaltokat ajánlott fel a gyerekeknek, ami különösen jól esett a nagy melegben.

- A martonvásári Agroverzum Tudományos Élményközpontnak, Dr. Bajzáth Juditnak, aki engedélyezte, hogy a gyermekek soron kívül és térítésmentesen megtekinthessék a kiállítást.

- A Martontenisz Egyesület részéről Dolinka Zsoltnak, aki tenisz órákat adott mindkét táborban a gyerekeknek. Továbbá köszönjük Martonvásár Város Önkormányzatának és a Szent László Völgye Többcélú Kistérségi Társulásnak a tábor lebonyolításához nyújtott támogatását!

A felajánlások sokat segítettek abban, hogy sokrétű tapasztalattal és élménnyel gazdagodhassanak a gyerekek. Köszönünk szépen minden támogatást!

Szabóné Pályi Judit

igazgató

​​​​​​​

​​​​​​​