arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

A VILÁGOSSÁG FELÉ

Jézus, tiszta lényed nézve lelkünk vágyik az égi fényre – szól egy ifjúsági ének szövege, ami így az őszi, advent közeli időhöz érkezve nagyon aktuálissá válik.

Ahogy elérkezik ilyenkor az egyre hosszabb éjszakák és egyre rövidebb nappalok ideje, bizony, jobban érezzük lelkünkben is a sötétség szorítását. November elején elhunyt szeretteinkre emlékezve, majd az advent idején a koszorún meggyúló gyertyák növekvő fényénél egyre közelebb érkezünk a világ Világosságához, az Isten egyszülött Fiához, aki közénk jött, szemünket felnyitotta és a sötétség minden hatalmából megszabadított. Ennek a világosságnak fényében készülünk mi is közösségünkben Őt ünnepelni.

Péntekenként 18:00 órakor a Bibliakör alkalmán Jézus gyógyítási történeteiről beszélgetünk. Reformáció emléknapján, október 31-én 18:00 órakor, evangélikus testvéreinkkel együtt, a hitet megújító ősökre emlékezünk közös istentiszteleten. November 11-én gyülekezeti kirándulásra készülünk. November 19-én, vasárnap 9:00 órakor a ráckeresztúri drogterápiás otthon lelkésze és lakói szolgálnak köztünk. November 26-án, szombaton 16:00 órakor terített asztal mellett beszélgetünk Pálóczy Attila vezetésével, a civil élet és a hit kapcsolatáról.

Advent mind a négy vasárnapján 9:00 órakor tartunk istentiszteletet a martonvásári imaházban! Advent első vasárnapján, december 3-án teológus hallgatók érkeznek közénk bizonyságtétellel, s úrvacsorai közösségben és az istentisztelet után szeretetvendégséggel kezdjük meg az új egyházi évet. Karácsony ünnepén, december 25-én 9:00 órakor tartunk ünnepi úrvacsorás istentiszteletet, valamint december 31- én, vasárnap 9:00 órakor évzáró istentiszteletünk lesz. Szeretettel hívogatunk alkalmainkra.

Elérhetőségek:

Imaház: Martonvásár, Budai út 6.

Lelkipásztor: Kádár Ferenc; 2464 Gyúró, Rákóczi út 27.

Tel.: 20/4456656, Honlap: parokia.hu/lap/gyuro

E-mail: martonvasar@reformatus.hu

Facebook: Martonvásári Reformátusok

​​​​​​​Kádár Ferenc • református lelkipásztor