arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

BECSENGETTEK

Becsengettek. Eltelt a nyár: megannyi maradandó élmény emlékével indulnak a gyermekek az iskolák falai közé. Nem könnyű megszokni ezt a hatalmas váltást úgy iskolásnak, mint felnőttnek, de egy remek közösségbe mindig jó visszatérni, ahol nemcsak a társak, hanem a tanárok is gondoskodnak a hétköznapok színesebbé tételéről. Valahogy így van ez a Martonvásári Művészeti Iskolában is, ahol az eltelt hetekben az oktatás mellett nagy odaadással két kiemelt eseményt is rendeztünk.

Szeptember 23-án szombaton több, mint 60 fő gyűlt össze, hogy egy jó hangulatú táncházat tartsanak. Az esemény Darabos Eszter néptánctanár szervezésében, Balogh Ákos, Kolostori Ráhel és Móga Bence néptáncoktatók, valamint a szülők közreműködésével zajlott, ahol este nyolc óráig a junior, éjfélig pedig a felnőtt korosztály táncolhatott a szabadon választott táncrendekre. A talpalávalót egy kitűnő zenészekből álló banda biztosította, melynek tagjai Kónya Előd, Csanády Soma, Bálint Domonkos és Tóth Máté voltak. A folytatás a pozitív visszajelzések miatt is biztos, a következő alkalom november 18-án lesz.

Október 2-án a zene világnapján a Beethoven Általános Iskolában a művészeti iskola tanárai flashmob alkalmakat tartottak, melyeknek lényege az volt, hogy az iskola tanulói a tanórák közti szünetekben élő zenét hallgatva személyes élményekkel gazdagodhassanak. A tantestületből Gergics Anna, Csőgör Róbert, Darabos Eszter, Farkas Tamás, Juhász Judit, Kolostori Ráhel, Szakály Szilvia, Balogh Ákos Bence, Hámori Zsófia, Nagy Sándor Endre, Bodóné Polányi Tünde léptek fel. Nemcsak a zene, de a tánc is helyet kapott ezeken a rövid, figyelemfelkeltő fellépéseken. A gyerekek nagy örömére az elhangzott repertoárban a klasszikus műfajú darabokon kívül ismertebb slágerek is szerepeltek.

A művészeti iskola tanulói a következő hetekben számos jazz, népzenei és klasszikus zenei eseményen vesznek részt. Kiemelt helyen szerepel továbbá az október 21-i őszi erdőjárás és egészségnap, melynek keretében az iskola tanárai, diákjai családjaikkal együtt a Velencei-hegységhez látogatnak el, valamint az október 24-én a BBK-ban megrendezendő Palánta Hangverseny is.

Bögöthy Ádám

​​​​​​​​​​​​​​