arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

ELSŐ 50, MÁSODIK 60…

Az újság korábbi számaiban, ahogy arról már hírt adtunk a martonvásári Pápay Ágoston Iskola az idei évben újabb mérföldkőhöz ért. Névadó igazgatónk előkészítő munkájának köszönhetően 1973 október 1-jén megkezdte működését a Foglalkoztató Iskola és Nevelőotthon az akkor már 70 éves árvaházi épületben. Ezzel a megyében addig ellátatlan értelmileg akadályozott gyermekek nevelés-oktatása oldódott meg.

Kerek évfordulóknál, születésnapoknál az emberek többsége kicsit megáll, visszatekint és számba veszi a további lehetőségeket, célokat. Mi sem teszünk másként, hiszen november 9-én egy közös ünneplésre hívjuk közvetlen és közvetett szakmai partnereinket, hogy az elmúlt 50 év szakmai sikereit, örömeit és az elkövetkező évek lehetőségeit együtt tekintsük át.

Külön öröm, hogy az évfordulóhoz kapcsolódóan további két esemény is színesítette az elmúlt időszakban életünket. Az egyik az MNV Zrt. által támogatott nyáron indított felújítási munkák, melyek elsősorban az állagmegóvást, balesetmegelőzést és további akadálymentesítést szolgálják. Ezek a 120 éves épület esetében nagyban megkönnyítik a mindennapi munkavégzést, és az épület is sok helyen szépült meg.

A másik esemény szeptember 22-én került megszervezésre iskolánkban, amikor nyugdíjas kollégáinkat és volt diákjainkat vártuk egy vidám hangulatú beszélgetésre, találkozásra. Több mint 100 fő jött el az eseményre a megye egész területéről. Az ebédlőben mindenki elmesélhette, hogy hogyan alakult az élete az iskola után. A nap végén pedig a tordasi Szivárvány együttes zenélt, amelynek kettő volt tanulónk is a tagja. Remélem, az elkövetkező 50 évben is még sok ilyen alkalmunk lesz.