arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK HETE

Az évente megrendezésre kerülő Pedagógiai Szakszolgálatok Hete az idén országszerte, így Fejér Vármegyében is jubileumi rendezvénysorozatot kínált személyesen vagy online formában az érdeklődő pedagógusok, szülők, gyermekek és szakemberek számára a pedagógiai szakszolgálatok megalakulásának 10. évfordulója tiszteletére. A jubileumra mi is lelkesen készültünk programjainkkal.

Az intézményünkben működő ellátásokról igazgatói fogadóóra keretében tájékozódhattak az érdeklődők.

Logopédusaink nyílt órákat tartottak Tordason és Martonvásáron, melyeken a szülők részére bemutatták az artikulációs terápia során alkalmazott fejlesztő eszközök használatát, valamint olyan technikákat, módszereket, amelyek az otthoni gyakorlást segíthetik.

A martonvásári telephelyen logopédus vezetésével lehetőség nyílt nyelv- és beszédfejlesztő prevenciós foglalkozásba is bekapcsolódni. Erre a foglalkozásra alacsony szókinccsel rendelkező 2-3 éves gyermekeket vártunk szüleikkel együtt. A fejlesztés során játékosan, természetes beszédhelyzetbe ágyazva támogattuk a beszéd megindulását. A jó hangulatú órán sokat énekeltek, mondókáztak, játszottak a résztvevők és a szorgos kezek apró süniket alkottak gyurmából.

A korai fejlesztésre járó gyermekek egy őszi játszóházon vehettek részt szüleikkel. A gyermekek mindenféle kötöttség nélkül, felszabadultan játszhattak szüleik és az őket fejlesztő pedagógusaink társaságában. A szülőktől sok pozitív visszajelzés érkezett, melyet munkánk elismeréseként könyvelhettünk el.

A hét folyamán az ercsi telephelyen is megvalósult a nyitott foglalkozás. A komplex óvoda előkészítő fejlesztő foglalkozásba szülők és szakemberek kapcsolódtak be, az eseményről az Ercsi Web is tudósított. Az igazgató asszonyunkkal, Szabó Antalnéval készült interjúból az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak a foglalkozások, terápiák elérésének módjáról, menetéről is (https://fb.watch/nuySHRbyri/).

Az ünnepi rendezvénysorozat zárásaként konferencián vehettek részt a meghívottak online formában vagy személyesen Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának előadótermében.

Sok érdekes előadással, programmal, foglalkozással tarkítva zártuk a jubileumi Pedagógiai Szakszolgálatok Hete rendezvénysorozatot. ​​​​​​​Köszönet érte a szervezőknek, az előadóknak és a közreműködő kollégáknak!

Kiss Krisztina • logopédus

​​​​​​​​​​​​​​