arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

PETŐFI 200

Idén ünnepeljük a magyar költészet egyik legismertebb alakjának, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. Az emlékév keretében hirdette meg az Nemzeti Kulturális Alap a Petőfi 200 programot.

A Martonvásári Kulturális Egyesület sikeres rajzpályázatát a MartonKult csapata szervezte és bonyolította le. Az egyéni díjazottak könyvutalványokat, a legaktívabb és legszebb munkákat beadó osztályok pedig egy kiskőrösi jutalomkirándulást nyertek. Egyéni helyezést a következő tanulók értek el: Vida Julianna II. hely, Imre Imola III. hely Különdíjban pedig Kövecses Panni részesült. Osztálydíjazottként alsó tagozatban a jelenlegi 5.b osztályt, felső tagozatban pedig a 6.b osztályt érte a megtiszteltetés, hogy közös kiránduláson vehettek részt.

A jutalmakat a Költészet Napján, a BBK-ban rendezett ünnepélyes megnyitó után vehették át a díjazottak. A nyertes osztályok felkészítő tanárai Kisdi Gergelyné és Fejesné Móri Ágnes voltak.

Szeptemberben valósulhatott meg a két nyertes osztály kiskőrösi kirándulása, ahol Petőfi életművét és szellemiségét hozták közel a gyerekekhez. A Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum megidézte a költő gyerekkorát és családját. A János Vitéz Látogatóközpont életre keltette a kedvenc kötelező olvasmányunkat. A kalandos, interaktív kiállítás 14 termen vitt keresztül, a szórakoztató, játékos feladatok pedig varázslatos mesévé változtatták a János Vitéz történetét.

Napközben a Martonvásári Kulturális Egyesület által biztosított finom ételcsomagot fogyasztották el a gyerekek, az iskola részéről pedig köszönjük Kiss-Orosz Kata koordináló munkáját.

Az emlékév keretében megvalósult program segítségével 50 kisgyerek ismerhette meg még alaposabban a „Nemzet költőjét”, és szerezhetett maradandó élményt Petőfi kiemelkedő életművéről.

Bodóné Polányi Tünde

​​​​​​​