arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

ISKOLAI PROGRAMOK

Ismét mozgalmas időszak áll mögöttünk, diákjaink életét ismét számos programmal igyekeztünk színesíteni.

A Dunaújvárosi Tankerület szervezésében 2-7. évfolyamos diákjaink zenei előadásokon vehettek részt a Lázár Ervin program keretén belül. A Budapesti Filharmónia Társaság fellépőinek interaktív előadásai a gyerekek nyelvén szóltak a zene és a tánc szépségeiről. A BBK szervezésében két programon is részt vehettünk: a Házhoz megy a zenede Oktatási centrum zenészei fergeteges hangulatot varázsoltak a nézőtérre, a program hatalmas sikert aratott diákjaink körében. Ellátogattunk a Barátomhoz című koncertszínházi előadásra is, amely Petőfi és Arany János legendás levelezését mutatta be. Az 5.b és az 5. d osztály diákjai Erzsébet táborban Zánkán töltöttek három csodás napot, de voltak diákjaink a Müpában, a Parlamentben, a TordasZooban és Dino-kiállításon is Budapesten.

7. évfolyamosaink részt vettek a Pesti Magyar Színház Szárazság című interaktív, beavató színházi előadásán. A darab sikerét mutatja, hogy már az előadás után többen azt kérdezték: mikor jövünk újra?

Versenyzési lehetőségük is volt érdeklődő tanulóinknak: pályamunkák készültek különféle rajzversenyekre, a felső tagozatosok helyesírási versenyen mérhették össze ismereteiket, lezajlott a Zrinyi-matematikaverseny első fordulója is, a Százhalombattán megrendezésre kerülő kémiaversenyen 6. helyezést ért el iskolánk csapata, és volt lehetősége diákjainknak egy on-line nyelvi versenybe is bekapcsolódni.

Iskolánk pedagógusai igyekeznek újszerű módszerekkel is felkelteni tanulóink érdeklődését, így a Martonvásári Beethoven Általános Iskola első alkalommal vett részt az iskolák számára kiírt országos online Wocabee nyelvi versenyen, ezzel is népszerűsítve az idegen nyelv fontosságát. A mesterséges intelligenciát használva a Wocabee újszerű módon gyakoroltatja a diákokkal bármely idegen nyelv szókincsét, beleértve a kiejtést is, és motiválja őket a tanulásra. Az applikáció használata nagy sikert aratott a gyerekek körében, és izgalommal készültek a versenyre nyelvtanáraik segítségével. A november 20-24. között megrendezett magyarországi országos fordulóba bekapcsolódtak az 5., 6., 7., 8. évfolyam német, és a 6., 8. osztályok angol nyelvi csoportjai is.

176 iskola mérte össze tudását, és büszkén mondhatjuk, hogy az országos versenyben előkelő helyezéseket értünk el: 9., 15., 18.,22., 25. és 40. helyezettek lettek csoportjaink. Gratulálunk diákjaink eredményéhez, köszönjük kollégáink felkészítését, ösztönzését.

Rezessyné Zsoldos Erika • igazgatóhelyettes