arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

LÁTOGATÓBAN A TORDASZOOBAN

Iskolánkban hosszú évek óta hagyománya van az őszi kirándulásoknak is. Az osztályfőnökök tanulóik korosztályának, érdeklődési körének megfelelő kirándulásokat szerveznek.

Ebben a tanévben az Állatok világnapja (október 14.) alkalmából az alsó tagozaton projekthét is volt. Az eseményhez kapcsolódva osztályainkkal szerettünk volna egy „állatos” helyet felkeresni. Így került a képbe a TordasZoo. Adománygyűjtést is hirdettünk iskolánkban. Állateledelt, pénzt és egyéb tárgyi hozzájárulást gyűjtöttünk. Érkezett is minden szép számban, amit köszönünk szépen az állatfarm nevében! Október 17-én a reggel deresen indult, de aztán szép, napos időnk lett. Pécsi Sándor szülő segítséggel eljuttattuk az adományokat is, aminek nagyon örült az állatfarm vezetője.

A gyerekek sokféle állattal ismerkedhettek meg: simogattak lovat, cicát, kutyát, pávát, tyúkot, meg ami még hagyta magát (baromfiudvar is volt), láthattak szürke szarvasmarhát, birkát, pónit, szamarat, vaddisznót. A menhely vezetője rengeteget mesélt az állatokról: a tartásukról, melyiknek mi baja, hogy került ide stb. Szívesen válaszolt minden kérdésre, rendkívül türelmes volt a gyerekekkel (is). A látogatás végén a tanulók a lovardában néhány szelíd kutyussal egy nagyot játszhattak, futkoshattak. Melegséggel töltött el bennünket, ahogy a kicsik csillogó szemmel és kitárt szívvel viszonyultak az állatokhoz.

Rengeteg élménnyel (és természetesen madártollal, egyéb saját gyűjtéssel) indultunk haza. Egy jó séta után szálltunk ismét buszra, majd a szép, őszi napsütésben visszamentünk a vasútállomásról visszamentünk az iskolánkhoz. A gyerekek útközben és másnap lelkesen meséltek élményekről, melyekről szép rajzokat is készítettek. Jó program volt, mindenkinek ajánljuk!​​​​​​​

Onodyné Nagy Anikó és Salamehné Beledi Lilla • osztályfőnökök