arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

MENNI VAGY MARADNI? - AVAGY A MARTONVÁSÁRI BEETHOVEN ÁLTALÁNOS ISKOLA FORRADALMI MEGEMLÉKEZÉSE

Iskolánkban hagyomány, hogy a magyar nemzeti ünnepeinkről egy előadással emlékezünk meg. Ebben a tanévben ünnepi előadásunkat 1956. október 23-a emlékére Balázsné Hornyák Edit tanárnő rendezte.

Már október elején elkezdtünk készülni az előadásra. Mindenki megkapta a saját szövegét, amit meg kellett tanulnunk, vagy be kellett gyakorolnunk. Egy héttel később kiderült, hogy az eredetileg öt főre tervezett előadást, hárman kell előadnunk. Az előadás hetén kettő főpróbát tartottunk. Az egyiken csak mi szereplők vettünk részt. Gyakoroltuk a szövegeket, térformákat. A második főpróbán Bodóné Polányi Tünde néni vezetésével az énekkar is ott volt, illetve már volt hangosítás is. A csütörtökön tartott főpróbák után pénteken korán mentünk az iskolába, hogy előkészüljünk az előadásra. Miután a tanáraink segítségével berendeztük a kék aulát, újra átbeszéltük és elgyakoroltuk a fontosabb részeket. Második órában az alsó tagozatosoknak, harmadik órában a felsősöknek adtuk elő a műsort.

Nagyszerű érzés volt a színpadon állni. Vastapsot és nagyonnagyon sok dicséretet kaptunk az előadások után. Egy kis ajándékkal is meglepett bennünket az iskola és Edit néni is. E mellett mi, szereplők egy-egy igazgatói dicséretben is részesültünk. Így emlékeztünk meg ünnepünkről, október 23- ról. Büszke vagyok, hogy az egyik főszereplője lehettem ennek a műsornak. Örök élmény marad számomra.

Botos Panna Kincső • 8. c osztályos tanuló