arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

ŐSZI ERDŐJÁRÁS A MŰVÉSZETI ISKOLÁVAL

Az iskolakezdés lázas forgatagán túl vagyunk és már javában zajlik a tanév: a sok gyermek nagy szorgalommal készül a napról napra feladott leckékből és már látható a hétről hétre befektetett energia eredménye.

A már hagyománynak számító Őszi Erdőjárás programra október 21-én került sor, amin nemcsak az iskola diákjai, hanem a növendékek családtagjai is résztvehettek. Az ehhez hasonló kezdeményezéseknek kitűnő közösségépítő szerepük van.

A 2023/2024-es tanév első Palánta Hangversenyét október 24-én rendeztük meg, melyen sok-sok zenész "palánta" mutathatta be művészi fejlődésének aktuális szintjét: klasszikus és népzenei dallamok hangoztak el a BBK falai között. A koncert sikerét jól tükrözi, hogy november 14-én már második alkalommal valósult meg ez a program, mely hasonló sikerrel zárult, mint az első. Rendkívül fontos, hogy a gyermekek már ilyen fiatalon megtapasztalják a színpad varázsát! Az I. Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Találkozója november 18-án zajlott le a BBK épületében. Iskolánk közel 70 növendékkel képviseltette magát és az intézmény együttese mellett Budapestről és Budakesziről is érkeztek fellépők. Az előadást táncház követte, ahol a különböző műhelyek növendékei együtt táncolhattak.

November 29-én iskolánkba látogatott Csáki András gitárművész, aki mindamellett, hogy több gitár szakos növendékünkkel foglalkozott és és adott nekik egyéni órákat, egy közel 40 perces műsorral is kedveskedett a diákoknak.

Mindeközben több tanszak tartotta meg tanszaki bemutatóit és emellett kiemelt szerepet kaptak az úgynevezett projekt napok is. Ezek során a diákok olyan kulturális csemegékkel gazdagodhattak, ami a művészi fejlődésükhöz, sokrétű tudásuk kibontakozásához vezetnek: a Kokopelli jazz koncert megtekintése, részvétel a Halmos Béla Országos Népzenei találkozón, a Lubik Imre Trombitaverseny és Várdai István koncertjének meglátogatása és még sorolhatnánk. Nagy öröm megtapasztalni azt, ahogyan egy-egy növendék számára ezek az alkalmak milyen lökést adnak a tanulmányok folytatásában.

A Pápay Ágoston Iskolában és a Harmónia Idősek Otthonában december 12-én rendezték meg az adventi koncerteket. December 16-án a Karácsonyi Hangverseny került megrendezésre a BBK-ban, ahol az iskola teljes létszámban képviseltette magát és együtt ünnepelt a családokkal. 2023-nak búcsút intettünk, de 2024-ben is hasonló lendülettel folytatjuk a munkánkat: a vizsgákra való készülődés mellett január 27- én farsangi táncházat, február 1-én táncházat tartunk, február 6-án kerül megrendezésre a harmadik Palánta Hangverseny és emellett a Zeneakadémia tanára, Oláh Szabolcs is ellátogat hozzánk.

Bögöthy Ádám