arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

OSZTÁLYKIRÁNDULÁST NYERTEM!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett nyári táborban meghirdetett országos pályázat győztese lettem, és ezáltal egy egész napos osztálykirándulást nyertem. Az osztályom (6.b) és az osztályfőnököm (Bodóné Polányi Tünde) nagyon örült a jutalomnak, amit október 25-én válthattunk be.

Először Pusztaszabolcsra látogattunk el, ahol telep-és üzemlátogatáson voltunk a Pusztaszabolcsi Agrár Zrt.-ben. Nagyon érdekes volt a fejőház, a tehéntelep és a tehén ellető is. Igazán különleges élmény volt az újszülött bocikat megsimogatni. A fiúkat természetesen elvarázsolta a sok mezőgazdasági gép, amikre fel is lehetett ülni. Később lehetőségünk volt ízesített krémsajtot készíteni. Kerti fűszereket kevertünk folyékony sajtba, amit utána jóízűen meg is ettünk.

A második állomásunk Velencén volt, ahol a Kisalföldi ASZC Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium vendégei voltunk. A legjobban az tetszett, amikor asztaldíszt készíthettünk őszi termésekből és különböző virágkötészeti alapanyagokból. Megtekintettük az intézmény tangazdaságát és állattartó telepét is. Mikroszkóp segítségével alaposan megfigyelhettük az őszi terméseket, virágokat, és bogarakat is tanulmányozhattunk. A program végén igazán vidám élmény volt körbe járni a parkot egy traktorral. Ezek után persze megéheztünk és igen csak jól esett a sütőtökös almáspite.

A nap utolsó programja a pákozdi Aranyménes Lovarda volt, ahol futószáron és önállóan is lovagolhattunk. Nagy szeretettel fogadtak bennünket és a lovak is barátságosak voltak.

Nagyon örülök, hogy megnyertem ezt a kirándulást és annak, hogy ilyen nagyszerű programokon vehetett részt az osztályom.

 

Pajzos Dorina • 6.b