arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

ATHÉN ÉS SPÁRTA

Az osztályommal még decemberben ellátogattunk az "Ancient Greece - Athén és Spárta" kiállításra. A látogatás különösen izgalmas volt számunkra, mert éppen az ókori Görögországot vettük történelemórán. Alig vártuk, hogy időutazást tehessünk abba a korba, amiről éppen tanultunk. Az utazás gördülékenyen ment, hiszen a vonat szinte a kiállításnak helyet adó ETELE Pláza előtt állt meg.

A tárlatvezetés a látogatást még izgalmasabbá tette, hiszen így alaposabban megismerhettük az ókori görögök történelmét, művészetét, kultúráját.

A kiállítás lenyűgöző volt! Tele fantasztikus, ősi kincsekkel, amikről eddig csak a tankönyvekben olvastam. A kedvencem a hatalmas trójai faló volt. A látvány segített elképzelni, hogy a görög hősök miként rejtőztek el benne, hogy bejuthassanak Trójába.

A modern technika eszközeit is segítségül hívták, hogy a történelem megelevenedhessen előttünk. Ókori görögök keltek életre virtuálisan, akik maguk számoltak be arról, hogy kik ők és miért lettek híresek. 

A fiúknak is rengeteg érdekességet tartogatott a tárlat. Különösen tetszett nekik a páncélzatok és fegyverek bemutatója. Kivetítőn még azt is megtekinthették, hogyan harcoltak az ókori spártaiak. 

Összességében fantasztikus élményben volt részem. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az ókori kultúrákat és új ismereteket szeretne szerezni. A kiállítás 2024. február 25-ig volt megtekinthető.

Szatmári Szonja Mária • 5. b. osztályos tanuló Kép: Vida Lili Borbála • 5. b. osztályos tanuló

​​​​​​​