arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

FOLYTATÓDIK A FEJÉR VÁRMEGYEI SAKK CSAPATBAJNOKSÁG

A hosszú téli szünet után 2024. február 10-én folytatódott a Fejér vármegyei I. osztályú sakk csapatbajnokság. Városunk csapata a MartonVál Sakk Club hazai pályán a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban fogadta Rácalmás csapatát.

A vendégek 2000 ÉLŐ pont feletti játékosokkal a soraikban érkeztek, és el is vittek 5.5 pontot. Ifj. Szabó Levente, Vavró Lajos és Fábián Péter döntetlenje, illetve Kecskés Milán győzelme összesen 2.5 pont itthon tartását jelentette számunkra. A megszerzett pontoknak köszönhetően tartjuk a második helyünket a bajnoki tabellán a Móri SE mögött. A felnőtt mérkőzésekkel egy időben játszották a Gyermek Csapatbajnokság aktuális fordulóját is. A Taller Bálint, Tóth Kolos, Ladányi Helga Róza, Járóka-Bakos Rebeka, Bakacs Liza Emili, Bakacs Ábel Márton összeállítású csapatunk 7:9 arányú nagyon szoros eredményt ért el Pusztavám csapata ellen. A következő fordulóban a felnőtt és a gyermek csapatunk is a vármegye székhelyre látogat, hogy a Fehérvár SE ellen minél több pontot szerezzen.

Folytatódik feladványfejtő játékunk. A következő állásban egy kétlépéses mattot keresünk. Mit kellene lépnie világosnak, hogy kettő lépésben védhetetlenül mattot adjon?

A megoldás beküldhető a martonvalsakk@freemail.hu email címre. Aki hat alkalommal is helyesen küld be megoldást a feladványokra, Magyar Sakkvilág magazint kap ajándékba, melyet postai úton juttatunk el hozzá. A sakkos képességeink fejlesztéséhez sakk leckék és feladványok találhatók még az egyesületünk weblapján is, a martonvalsakk.hu címen.

Bakacs János • MartonVál SC