arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

ÖKO-KUCKÓBAN JÁRTUNK

A 2023/2024-es tanévben is megszervezte a Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium, az immár hagyománnyá vált programját, amelyhez csatlakozott a Martonvásári Beethoven Általános Iskola 3. c osztálya is. Nagyon örültünk a meghívásnak és ennek a különleges lehetőségnek.

A több éve sikeresen működtetett integrált ,,Öko-kuckó” foglalkozásokat ebben a tanévben is négy alkalommal tervezik megtartani a martonvásári és a környező települések iskolásaival, óvodásaival közösen.

Az interaktív foglalkozások keretében a környezettudatosság fejlesztési lehetőségeinek bemutatása mellett az értelmi sérült fiatalok társadalmi integrációját segítik elő.

Nagy izgalommal, kíváncsisággal, érdeklődéssel és sok előzetes beszélgetéssel készültünk a játékos foglalkozásokra. A gyerekek tele voltak kérdésekkel: Milyen lehet az a másik iskola? Kikkel fognak együtt játszani? Milyenek az ott élő gyerekek?

A foglalkozásokon betekintést kaptunk az ottani diákok életébe, valódi élményeket, érzéseket élhettünk át, hogy milyen is „másnak” lenni a világban. A közös játékok néhány perc alatt feloldották a gyerekekben lévő gátlásokat, önfeledten élték meg az együtt töltött időt!

Hiszem, hogy mi többek lettünk ezektől a közös élményektől! A visszaúton séta közben ilyeneket mondtak a gyerekek: Kicsit tartottunk attól, hogy milyen lesz ez az egész, de szuper volt. Milyen jó lenne máskor is találkozni velük és újból együtt játszani!

Az elfogadás és az empátia így kötött minket össze a pápay-s gyerekekkel ezeken a délutánokon.

Köszönjük Botos Imrének, az intézmény vezetőjének a meghívást, a szervezőknek és az ott dolgozó pedagógusoknak a sok készülést, munkát, mellyel felejthetetlen órákat szereztek mindannyiunknak!

Nagyon jól éreztük magunkat! Hamarosan újból jövünk!

Takácsné Kövesdi Tünde • a 3. c osztályfőnöke

​​​​​​​