arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

KUTATÓK AZ ÚTON

A teljesség igénye nélkül: a Talajtani Intézet (TAKI) és a Mezőgazdasági Intézet (MGI) munkatársai is csatlakoztak „A TALAJ ÉLETE – amit egy szelvény el tud mondani magáról” címmel szervezett országos figyelemfelkeltő kampánynaphoz. Kiemelt esemény minden évben a Föld Fesztivál, a Fővárosi Állat- és Növénykert szervezésében, ahol a TAKI kollégái izgalmas és interaktív programokkal várták az érdeklődőket. 

Szakmai programokból is akadt bőven.  Április 4-5-én a jövő biotechnológusai találkoztak Martonvásáron, a Fiatal Biotechnológusok VI. Országos Konferenciáján. A szakmai tanácskozás célja minden alkalommal, hogy fórumot biztosítson a magyarországi, biotechnológiai kutatást végző fiatal kutatóknak, PhD-, valamint MSc-hallgatóknak kutatási eredményeik előadás vagy poszter formájában történő bemutatására, valamint elősegítse a kapcsolatok, együttműködések kiépítését, fejlesztését. 

A magyar költészet napján Demeter Szilárd, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója látogatott el hozzánk. A szakmai egyeztetést követően megtekintette az idén 5 éves Agroverzumot, valamint a Beethoven Emlékmúzeumot is.

Büszkék vagyunk rá, hogy kollégánk Birinyi Zsófia, az MGI Biológiai Erőforrások Osztályának tudományos segédmunkatársa, az ELTE Biológia Doktori Iskolájában sikeresen megvédte „Triticum monococcum proteomikai és immunológiai vizsgálata a lisztérzékenység tükrében” című PhD értekezését. Ujszegi János, a HUN-REN ATK NÖVI kutatója, a Magyar Tudományos Akadémia által létrehozott Akadémiai Ifjúsági Díjat vehette át. Végül, de nem utolsó sorban ezúton is gratulálunk Veisz Ottónak, az MGI korábbi igazgatójának, hogy március 15-e alkalmából Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

Friss hírekért, további információért látogassanak el weboldalunkra és kövessék Facebook oldalunkat!

Morber Janka

 

​​​​​​​