arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Mozgásélmény sportnap az iskolában a Magyar Speciális Olimpiai Szövetséggel

A Dunaújvárosi Tankerület támogatásával iskolánk örömmel adott teret a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség kérésének, és nemrégiben közös szervezésben nagy sikerrel zajlott le az a mozgásélmény sportnap, amelynek keretében 30 önkéntes nyolcadikos diák segítségével közel 80 versenyzőnek szurkolhattunk a lelátókról. 

Az ünnepélyes megnyitón Dr. Szabó Tibor polgármester úr, Kalamán Ferencné Tankerületi Igazgató asszony, az esemény fővédnöke és Lukácsi Lajos úr, a Szövetség elnökségi tagja nyitotta meg a versenyt és biztatta a versenyzőket a feladatok teljesítésére. 

Az eseményre nagy odafigyeléssel készültünk, hiszen a halmozottan hátrányos helyzetű, értelmi és mozgássérült fiatalok vendégfogadása nemes, de komoly feladat is: nemcsak a versenyszámok szervezésére kellett odafigyelnünk, de fontos volt diákjainkat is felkészíteni a nap eseményeire. Az előkészítő munka fontos állomása volt az az érzékenyítő program, amin keresztül a leendő önkénteseknek volt alkalmuk átgondolni, hogy szeretnének-e aktívan bekapcsolódni a programba. Öröm volt látni, ahogyan az olykor minden széllel szemben álló kamaszaink „felnőttek” a feladathoz, ahogyan át-és megérezték a rájuk váró feladat minden szépségét és nehézségét. 

A nap eseményeit az a levél koronázta meg, amelyben értesültünk arról, hogy a Magyar Speciális Olimpia Szövetség Unified Champion School díjat adományozott iskolánknak, azért a rendkívüli fogadtatásért, amellyel az érkező sportolókat diákjaink és pedagógusaink részesítették. 

Iskolánk részéről a program koordinátora Sulyokné  Czagler Katalin munkaközösség vezető volt.   

Büszkék vagyunk diákjainkra, büszkék vagyunk a kapott kitüntetésre! Jövőre is folytatjuk!