arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

TAVASZ A MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN

Március 5-én került  megrendezésre a tanév utolsó Palánta Hangversenye, amelyen nagy létszámmal szerepeltek iskolánk növendékei. A BBK nagyterme megtelt, a nézők magas színvonalú programot hallhattak. 

Március 23-án egy különleges eseményen vettek részt az iskola fafúvós szakos növendékei. Dunaújvárosban fafúvós találkozó volt, ahol a dunaújvárosi, bicskei és martonvásári tanulók egy összevont zenekari próbát tartottak.  Mind a diákoknak, mind a tanároknak kitűnő tapasztalatszerzési lehetőség az ilyen és ehhez hasonló esemény. 

Az iskolában a tavaszi szünetet megelőzően, március 25-27. között szakmai napokat tartottunk, melynek keretén belül a pedagógus szakmával kapcsolatos fontos témákkal foglalkoztak a tanárok. Emellett délelőttönként az ovisoknak lehetősége volt belekóstolni a Művészeti Iskola tevékenységébe: kipróbálhatták magukat a képzőművészet, táncművészet és zeneművészet területén.

A Húsvét és a tavaszi szünetet követően újra sok eseménnyel készülnek az iskola növendékei és tanárai.

Április 13-án Tanári Hangversenyt tartottak iskolánk oktatói a BBK-ban. A bő másfél órás műsort teltház hallgatta. Kitűnő alkalom volt a művésztanárok szakmai megismerésére is, valamint arra, hogy az érdeklődő zenészpalánták még nagyobb inspirációt szerezzenek. 

Április 27-én a már hagyományosnak mondható Családi Napot rendezzük meg a BBK-ban, ami kötetlen, sok játékkal tarkított eseménynek ígérkezik. Ehhez köthetően most a dunaújvárosi és bicskei növendékek látogatnak Martonvásárra, hogy összevont zenekari próbát tartsanak.

Május 9-én “Ki-Mit-Tud 2024” lesz, míg május 14-én Kiss Bea fuvolaművész tart kurzust iskolánkban. A hónap végétől már megkezdődik a vizsgaidőszak, ahol a gyermekek egész éves munkájukról számolnak be.

Bár iskolánkban az utolsó tanítási nap június 13-án lesz, a gyermekek még találkozhatnak tanáraikkal: június 24-29. között kerül megrendezésre a Malom Zenei Tábor, míg július 1. és július 4. között a Malom Néptánc Tábor és július 1-5. között pedig a Malom Képzős Tábor hívogatja a művész palántákat.

Bögöthy Ádám

​​​​​​​

​​​​​​​