arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

LOKÁLPATRIÓTA ÖNKORMÁNYZÁSRA KÉSZÜLVE

Vége a kampánynak és újra a mindannyiunk számára testhezállóbb dolgos hétköznapok köszöntöttek be. A különböző igazságok felett talán a békesség jegyében nyújthatunk kezet egymásnak. Mert a nagypolitikának a kampányokon kívül sokkal kevéssé kell jelentőséget tulajdonítanunk, mint azt sokan gondolják. Nekünk itt és most van dolgunk: a feladatunk Martonvásár egyre jobb hellyé tétele, a helyi közösség építése.

KÖSZÖNET

Először is köszönöm a támogató bizalmukat! Igyekszünk megszolgálni azt! Köszönet minden képviselő-jelöltnek, azoknak is természetesen, akik nem szereztek mandátumot! Ahogyan többször elmondtam, egy ekkora településen a polgármester mindenki polgármestere, a képviselők minden helyit képviselnek! Ezt a szolgálatot én csak így tudom elképzelni.

A kérésem Önökhöz pedig annyi, hogy minden esetben bátran forduljanak a képviselőkhöz, a polgármesteri hivatal kollégáihoz és hozzám is! Mondják el véleményüket, építő kritikájukat, ötleteiket ugyanúgy, mint eddig. Terveim szerint újra lesz majd polgármesteri lakossági fogadóóra és a képviselők is aktívabb kommunikációban vesznek részt.

Az új képviselő-testület október 1-én kezdi meg munkáját, de az újonnan megválasztott képviselők - egy Dr. Szabó Tibor polgármester úr által kezdeményezett SZMSZ módosításnak köszönhetően - már most minden ülésen részt vesznek és tanácskozási joggal minden napirend kapcsán kifejthetik véleményüket, ezzel is segítve az átmenetet. Talán ez is példaértékű lehet más települések számára.

A PROGRAMUNK 

A programunkat Önökkel közösen állítottuk össze, hiszen annak alapja a “Martonvásár 2024. - Mindenki véleménye számít!” kérdőívek voltak. Ezer feletti kitöltési számot elérve építhetünk erre, hiszen mindenkinek adott volt a lehetőség akár online, akár papír alapon válaszolni, sőt kiegészítéseket javasolni kisvárosunk jövőjével kapcsolatban. Így került összeállításra a “SMARTonvásár Program - Martonvásár Jövőprogramja”. Az elképzeléseket természetesen Önökkel egyeztetve tovább finomítjuk, kiegészítjük, de az irány adott, a felhatalmazás egyértelmű a program végrehajtásához, most már “csak” dolgozni kell annak megvalósításán.

A program prioritásai:

  • Lokálpatrióta közösség - emberközeli önkormányzás

  • Zöld kisváros - erősebb helyi gazdaság.

Sokat mondóak ezek a kulcsszavak és iránytűként is szolgálnak a következő képviselő-testület és a teljes önkormányzati szervezet munkájához. A programot, ahogy eddig is, megtalálják a honlapomon: a www.horvathbalint.hu/smartonvasar címen.

„A KEDVES VÁROS”

Van egy álmom”. Az, hogy Martonvásár minden pillanatban és helyzetben “kedves város” legyen. Ne csak a kialakult, megújuló környezet sugározza ezt, hanem talán még inkább az itt élő emberek egymás irányába. A mindennapokban, a közlekedésben, az egymásra figyelésben, az együttélési szabályok betartásában (!), vagy éppen megjelenhet ez abban, hogy felszedjük - még inkább el sem dobjuk - a szemetet, köszönünk egymásnak az utcán.

Legyen a fokmérője és a közösség részévé válásnak a belépési küszöbe az, hogy megfelelő stílusban viselkedünk és kommunikálunk egymással. Én, ahogy eddig is, erre kiemelten fogok figyelni, ezt kérem a munkatársaimtól és Önöktől is. Egymás megítélésének alapja mostantól a stílus és a “kedves hozzáállás” megléte legyen! Martonvásár pedig ne csak a halhatatlan kedves, hanem a múlhatatlan kedvesség városa is lesz egyúttal! Ehhez keresem a partnerséget mindenkivel, hiszen ez nem kerül pénzbe, nem fáj, csak hozzáállás kérdése! Természetesen az elmulasztott kedvesség, vagy a nem megfelelő viselkedés a határozott rendreutasítást kell, hogy magával hozza. Csak így tudunk igazán jól működő közösséget építeni. 

Írásomat pedig Kós Károly gondolatával, a programunk mottójával zárom:

„Mindegy, hogy miben alkot az ember, csak építsen valamit. Ne romboljon, hanem építsen”