arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Retro élmények

A Martonvásári Nyugdíjas Klub tagjaival 2024. május 27-én a budapesti Retro Élményközpontba látogattunk, ahol nagy örömünkre egy múltidéző utazásban volt részünk, hiszen felidézhettük ifjúságunk számunkra kedves időszakát, az 50-es, 60-as ,70-es és 80-as évek Magyarországának történelmét, megtekinthettük ezen évek technikai eszközeit, használati tárgyait.

Kipróbálhattuk milyen a régmúlt idők rendőrautójával járőrözni vagy éppen egy motorkerékpár utasaként bepréselni magunkat a méltán híres Pannonia T5 oldalkocsijába.

Történelmi időutazás részesei voltunk, amikor Farkas Bertalan űrhajós relikviáit tekintettük meg nevezetesen, hogy mi mindent vitt magával az űrbe 1980 májusában.

Névre szóló, saját fényképpel ellátott retro emléklapot készíthettünk és beülhettünk a korabeli TV Híradó stúdiójába, ahol bemondóként is kipróbálhattuk magunkat.

Számunkra 68+-osoknak felettébb érdekes volt szembesülni a gyerek- és fiatalkorunk használati-, valamint lakberendezési tárgyaival, játékaival, mindennapi eszközeivel, az akkori idők történelmi hagyományaival, és a korszak személyiségeivel.

A három szintes „múzeum” rengeteg látnivalóval, sok-sok maradandó élménnyel gazdagítja az odalátogató emberek emléktárát. Ide érdemes ellátogatni, hiszen valamennyi korosztály izgalmas és érdekfeszítő kortörténeti kiállítás részese lehet.

Kellemes és vidám hangulatú, élményszerző kirándulás volt a nosztalgia jegyében.

Salgó Béláné

Martonvásári Nyugdíjas Klub vezetője