arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Majális: Köszönet az összefogásért

Az Együtt- Értük Alapítvány szervezésében 5 év kihagyás után ismét megrendezésre került a hagyományos Majális rendezvényünk. Nagy örömünkre az esemény nagy sikert aratott, és rengeteg élményt kínált a résztvevők számára. Változatos programjaival mindenki számára tartogatott valami érdekeset és izgalmasat, melyben az alapítvány önkéntesei mellett a civil közösségek is hatalmas segítséget nyújtottak.

A kézműves játszóházakban kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatták kreativitásukat. Az Anyák napi készülődés, arcfestés, kicsik játszóháza egyaránt tartalmas programot kínált a gyerekeknek. A Folton folt varró közösségnek, a MartonVál Sakk Klubnak és a martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek köszönhetően még színesebb programot kínálhattunk az érdeklődő gyerekeknek. Ezúton is köszönjük önzetlen felajánlásukat!

Tanítványaink műsora ismét megmutatta vendégeinknek, milyen színes és értékes a mi világunk, megható éneklésük, táncuk mindenkinek a szívét melengette. A táncházas forgatagban kicsik és nagyok együtt táncolhattak, a csodás önkéntes segítő fiataloknak köszönhetően néhány egyszerű tánclépést mi is elsajátíthattunk. 

A főzőcsapatok kínálata különleges ízeket hozott a Majálisra. A finomságok illata belengte a rendezvény területét, és sok látogatót csábított kóstolásra. Ezúton is köszönjük a Polgárőröknek, A Mákvirág tánccsoportnak, Németh Imre csapatának, Mocsári Lajos csapatának, valamint a kürtőskalácsot sütő nyugdíjas kollégáknak jótékonysági felajánlásukat és munkájukat, a fantasztikus ebéd kínálatot! 

 

A kerámia és virágkiállításon a tanulóink által készített gyönyörű kerámiák, festmények és virágok várták a látogatókat, akik jótékonysági adományaikkal támogatni tudták tevékenységeinket. A sütivásár a rendezvény egyik legnépszerűbb programja volt. Házi készítésű sütemények, torták várták az édesszájúakat. 

A Majális kupa foci mérkőzés is nagyon jó hangulatban telt, baráti csapatok mérték össze erejüket a pályán, majd a győztes csapat elnyerte a Majális kupát. Ezúton is köszönjük a csapatok jelentkezését, támogatását!

Az Együtt- Értük Alapítvány Majálisa idén is bebizonyította, hogy a közösségi összefogás és a közös élmények milyen fontosak és értékesek, és ismét megtapasztalhattuk, hogy együtt lenni és együtt tenni milyen jó! 

A rendezvényen mindenki jól érezhette magát, a munkatársaink és a civil közösségek pedig egy emberként dolgoztak mindazokért, akik itt számunkra a legfontosabbak: a gyerekekért. A rengeteg adományozó mindig meghatottsággal tölt el bennünket, és nem tudjuk elégszer elmondani: hálásan köszönjük mindenkinek, aki a jótékonysági adománygyűjtésen támogatotta a gyerekeket! Nagy büszkeség egy ilyen közösség részének lenni. A jótékonysági adománygyűjtés bevételét az Együtt-Értük Alapítvány a tornaterem felújítására fordítja.

Szabóné Torda Csilla

Együtt-Értük Alapítvány kuratóriumi elnök