arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Mozgalmas tavasz után

Míg az előző cikket a tavasz érkezésének örömével kezdtem most talán még nagyobb örömmel fogadja mindenki (gyermek, szülő, pedagógus) a nyár beköszöntését. Ez természetesen nem egy panaszos, sóhajszerű fellélegzést jelent hanem sokkal inkább azt hordozza magában, amin az elmúlt tanévben átmentünk, sok-sok jó élménnyel a szívünkben.

A Művészeti Iskola igen aktív tavaszon van túl. Korábban már beszámoltunk az  április 13-án tartott sikeres tanári koncertről. Nagyszabású esemény volt az április 27-én megtartott, immár hagyományosnak mondható Családi Nap, melynek közösségformáló ereje kiemelten fontos. A május 9-i “Ki-Mit-Tud 2024” is remekül sikerült, hiszen sok növendékünk élt a szereplés lehetőségével.  Május 14-én Kiss Bea fuvolaművész látogatott iskolánkban. Május 24-én a Fejér Vármegyei Művészeti Iskolák Vándortalálkozóján is szerepeltek hangszeres növendékeink, ahol a szabadtéri szereplések mellett Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola nagytermébe is ellátogattak. 

Május végétől növendékeink tanszaki bemutatók keretein belül mutathatták be az egész évben tanultakat, kitűnő vizsga szerepléseket hallhattunk. 

Az alapvizsgázók valamennyi művészeti ágban június elején adtak számot az intézményünkben töltött éveik eredményéről. Júniusban Gyémánt Bálint jazz-gitárművész tartott mesterkurzust jazz szakos diákjainknak.

Június 14-én pénteken tartottuk a tanévzárót, amelyen növendékeink is felléptek. Igazgató úr a beszédében az elmúlt tanévben elért sok-sok kiváló eredményről is beszámolt.

Bár a hivatalos tanév véget ért, de hagyományainkhoz híven július 1-4. között Néptáncos Malom Tábort, majd július 1-5. között Képzős Malom Tábort szervezünk.

Szeptembertől pedig magánének, vadászkürt és klarinét szakos kollégák is csatlakoznak iskolánkhoz.

Minden kedves olvasónak, szülőnek, diáknak tartalmas, ám pihentető nyarat kívánok és egyben mindenkit arra buzdítok, hogy a Martonvásári Művészeti Iskola eseményeit a jövőben is kövessék figyelemmel!

Bögöthy Ádám