arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Tanév vége, nyári szünet?

Az iskolai tanév ugyan a végéhez ért június 21-én, de a munka még korántsem fejeződött be a falak között. Hiszen a tanév lezárásán túl ilyenkor rengeteg olyan feladat vár még a kollégákra, amit a nyári időszakban kell, illetve lehet megvalósítani.

Az összes ilyen feladat közül a leglátványosabbak talán a nyári felújítások, karbantartások, amelyek eredményeit aztán egész tanévben élvezhetik a gyerekek, kollégák és a szülők egyaránt.

Nagyon örülök, hogy évről-évre nem csökken azoknak az embereknek, szervezeteknek a száma, akik valamilyen formában szívesen támogatják a ránk bízott tanulókat, a velük folytatott munkát.

Az elmúlt időszakból öt olyan nagyobb támogatást emelnék ki, amelyek ezt a látványos fejlesztést, illetve a mindennapi munka színvonalának emelését is lehetővé teszik számunkra.

A legfőbb támogatónk, az „Együtt-Értük” Alapítvány által május elsején megtartott Majális rendezvénynek köszönhetően a befolyt támogatásokból tornaszobánk felújítása, felszerelése valósulhat meg a nyáron. (Részletek az alapítvány cikkében.)

A paksi Legends Hungary Motoros Egyesület még februárban keresett meg minket és személyesen egyeztettünk arról, milyen formában tudnának minket támogatni. Ennek eredményeként a gyermeknapunkon 22 darab, raklapból készített cipőtároló padot, laminált padlót és persze játékokat hoztak a diákoknak.

A martonvásári Önkormányzat által kiírt pályázatnak köszönhetően a fent említett alapítványon keresztül 80 tanuló táboroztatása valósulhat meg július első 2 hetében az iskolában. A megítélt támogatás mellett a gyermekek részvételi díja jelképes, azonban a programok száma és minősége az elmúlt évekhez képest is emelkedni tud.

A Dunaújvárosi Tankerület által biztosított festékanyaggal és egy vállalkozó által felajánlott állványok használatával a baracskai Büntetés Végrehajtási Intézet fogvatartottjai jóvátételi program keretében festik ki az ebédlőt és az aulát július második felében.

Szintén több anyagi felajánlásnak és társadalmi munkának köszönhetően az iskola körüli parkolók rendbetétele is lehetővé válik.

Ezúton is köszönöm minden felajánlónak, támogatónak és a szervezésben, lebonyolításban résztvevő személynek, hogy tevékenységükkel a gyermekek környezetét, mindennapjait teszik szebbé.