arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Tanévzáró sakkverseny az Óvodamúzeumban

Városunk csapata a MartonVál Sakk Club immáron 16 éve szervez sakkozási lehetőségeket felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Az egyesület nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre, melynek legfontosabb eleme a sakk szakkör.

A tanév utolsó összejövetelét 2024. június 15-én tartottuk, amit egy szerény vendégséggel és egy kis versennyel igyekeztünk emlékezetessé tenni. Az 5 fordulós számítógépes sorsolással rendezett versenynek az Óvodamúzeum adott otthont. Bakacs János hivatásos versenybíró felelt a szabályos és sportszerű lebonyolításért. A versenyen a környék minden 14 év alatti sakkozó gyermeke részt vett. A korcsoportok győztesei: felsős lányok: Ladányi Helga Róza (Beethoven Általános Iskola), felsős fiúk: Ihász Attila (Vajda János Iskola, Vál), alsós lányok: Frey Dorottya (Sajnovics Iskola, Tordas), alsós fiúk: Taller Bálint (Egyes Iskola, Százhalombatta). 

Az alsó tagozatos iskolások között versenyezve a legjobb óvodás különdíját Demblovszky Soma (Brunszvik Teréz Óvoda) vihette haza. Az első helyezettek kupát, az első három helyezettek érmet nyertek, melyet az egyesület elnökségi tagjától Dolinka Zsolttól vehettek át. Senki sem ment haza üres kézzel, mert mindenki kapott emléklapot és valamilyen sakkos ajándékot.

Köszönöm szépen Dolinka Zsoltnak és Zelena Zsoltnak a segítséget a verseny lebonyolításában! A MartonVál Sakk Club nevében köszönjük Bocsi Andreának és a MartonKult teljes csapatának, hogy ezen a napon és egész évben biztosították a helyszínt a sakk szakkörhöz! Köszönet illeti a szülőket is a sok segítségért és a vendégséghez való hozzájárulásért!

Most nyári szünet következik, de szeptemberben újra indul a szombatonkénti sakk szakkör, melyre szeretettel várunk minden gyermeket az Óvodamúzeumba!

Bakacs János - MartonVál SC