arrow caret

Martonvásár

A grófnők városa, a kisvárosok grófnője

Martonvásár

Kastély, zene, szerelem

Martonvásár

Beethoven és a halhatatlan kedves városa

Martonvásár

tRendi kisváros

Martonvásár

Történelem és kultúra

Martonvásár

Természet és tudomány

Martonvásár

Agroverzum, Beethoven Múzeum, Óvodamúzeum

Martonvásár

Brunszvik kastély és parkja

Martonvásár

A kultúra és a közösségek kisvárosa

Ön itt áll: forummartini.martonvasar.hu

Beszámoló a Képviselő-testület júliusi üléseiről

Beszámoló Képviselő-testület július 10-i üléséről

  1. A Képviselő-testület a „Villamos energia beszerzése 2025” tárgyú közbeszerzési eljárás lezárásaként a közvilágítás biztosítása érdekében a 2025-ös évre 125.000 kWh mennyiségben az MVM NEXT Energiakereskedelmi Zrt. ajánlatát fogadta el. A megajánlott ellenszolgáltatás összege nettó 5 958 750 Ft. Ezen felül az általános felhasználású villamos energia szállítása tekintetében a 2025-ös évre 204 670 kWh mennyiségben szintén az MVM NEXT Energiakereskedelmi Zrt. nettó 9 914 215 Ft-os ajánlatát fogadta el. 

  2. A testület korábban döntött az önkormányzat 2024. évi beruházási, felújítási, karbantartási, tárgyi eszköz beszerzési koncepciójáról és az abban foglaltak végrehajtása folyamatos. A feladatok előkészítése során a pályázati lehetőségekre figyelemmel felmerült az átcsoportosítás, átütemezés igénye. További módosítási igényként merült fel néhány kisebb, előre nem tervezett feladat megvalósítása. A korábbi döntésben meghatározott kereten belül az összeg átcsoportosítással biztosítható. Ennek figyelembevételével módosult a 2024. évi beruházási, felújítási koncepció, mely szerint átalakításra került az iskolai konyha, hogy a 11-14 éves korú gyermekek az „A” és „B” menü közül választani tudjanak. Elkülönített összeget biztosítottak a Brunszvik Teréz Óvoda régi szárnyának fűtés korszerűsítésére és beruházási tartalékot hoztak létre az önkormányzati létesítmények karbantartási, felújítási feladatainak ellátására.

  3. Döntés született arról, hogy az önkormányzat  500.000 Ft összeggel támogatja a Gárdonyi Rendőrkapitányságot a munkavégzésükhöz szükséges drónok beszerzése tekintetében.

  4. A Képviselő-testület elfogadta a Velencei Szakorvosi Rendelőintézet közös alapításáról és fenntartásáról szóló Megállapodás módosításáról szóló határozati javaslatot és elfogadta az épületegyüttesre és az ingóságokra vonatkozó vagyonkezelési szerződést.

Beszámoló a Képviselő-testület július 24-i üléséről

  1. Döntés született a „Közétkeztetési és szünidei étkeztetési szolgáltatás” tárgyú közbeszerzési eljárásról és a képviselő-testület a HPM Plus Kft. ajánlatát fogadta el, mint a legkedvezőbb érvényes ajánlatot a két éves szerződéses periódusra 2024. szeptemberétől. 

  2. Változtatási tilalom elrendeléséről döntöttek a képviselők a Szent László patak mentén tervezett út nyomvonalának korrekciója kapcsán, melyről korábban rendeletet alkotott. A Fejér Vármegyei Kormányhivatal azonban javaslattal élt a rendelet kapcsán, így annak módosítása vált szükségessé, melyet a testület elfogadott.

  3. A Képviselő-testület korábban elfogadta a Cars-Bau Kft.-vel megkötött településfejlesztési megállapodást, amit most módosított a cég kérése szerint. Ennek oka, hogy a végrehajtás során a partner fél számos akadályba ütközött.  Az ingatlanon futó gáz nyomóvezeték kiváltásának ügyintézése jelentősen elhúzódik, közérdekű hírközlési vezetékek is átszelik az ingatlant, így azok rendezése is szükséges, emellett módosítani kellett az építési engedélyt is, figyelemmel a megtervezett épület rossz elhelyezésére a telekterületen belül. Mindezekre tekintettel a vállalkozó kezdeményezésére a közérdekű beruházásokra (parkolóépítés és közterület rendbetétel) biztosított határidőt 2026. augusztus 31. napjáig hosszabbították meg.

  4. A testület úgy határozott, hogy a Martonvásár, 1298/4 és 1298/5 helyrajzi számú ingatlanok tekintetében az önkormányzat a HÉSZ-ben foglaltak alapján őt megillető elővásárlási joggal nem kíván élni. Egyúttal az ingatlanok vonatkozásában a tulajdonosváltozást követően is fenntartja elővásárlási jogát. 

 

Mihálovics Zoltán